Saját KB bal
Saját KB jobb

Ma nyílik Fonyódon az első balatoni kutyabarát strand

Nagy várakozás előzi meg az első balatoni kutyabarát strand nyitását Fonyódon. A helyi lakosok, valamint a hazai és külföldi, négylábú családtagjukkal együtt nyaralók részéről is egyre nagyobb igény van arra, hogy a nyári kánikulában a kutyák is megmártózhassanak a Balatonban. A fonyódi mellett az idén Balatonbogláron is lesz kutyás strand.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei év fordulópontot hozott két Balaton parti település életében. Fonyódon és Balatonbogláron, engedve a nagy nyomásnak, kutyás partszakaszt jelöltek ki az önkormányzatok.

Balassa Balázs, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a balatoni kutyafürdető helyek kijelölésével piaci igényre reagálnak az önkormányzatok. A kiemelt üdülőövezetben sok a kutyatulajdonos vendég, így arra számítanak, hogy a kutyás strandok létesítése kedvező hatással lesz a turizmusra – tette hozzá.

Mivel az emberi fürdőzésre kijelölt strandokon jogszabály tiltja a kutyák fürdetését, Fonyód és Balatonboglár azt a megoldást választotta, hogy külön partszakaszt jelöl ki kutyafürdető helyként. Hidvégi József, Fonyód polgármestere arról számolt be, hogy a Somogy megyei szakhatóságokkal folytatott egyeztetések során kiderült: azt nem tiltja jogszabály, hogy természetes vizek fürdőzésre ki nem jelölt részein kutyát fürdessenek.

A polgármester jelezte: további két szakasz kijelölését is tervezik, amennyiben kedvező lesz az első fogadtatása. Ősrégi probléma a kutyafürdetés megoldása, ami iránt nemcsak a vendégek, hanem az állandó lakosok és üdülőtulajdonosok részéről is jelentkezett igény,ezért lépett Fonyód elsőként – mondta.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere arról tájékoztatott, hogy az állatok számára kijelölt fürdőhelyhez engedélyt nem kellett kérni, de bejelentették a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatnál, valamint a vízügynél. A polgármester rámutatott: a kutyák sok országban fürödhetnek az élővizekben olyan kutyastrandokon, ahol sokféle szolgáltatást nyújtanak a kutyatulajdonosoknak és kedvenceiknek egyaránt. “Véleményem szerint egy élővízben nincs nagyobb népegészségügyi kockázata az emberektől távolabb fürdőző kutyáknak, mint a sirályoknak, hattyúknak vagy egyéb madaraknak” – mondta.


fotó: mikejackness.com

 

A kutyabarát.hu csapata már korábban felvette a kapcsolatot mindkét település polgármesterével, kidolgoztuk a kutyás strand kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos javaslatainkat.

Bízunk abban, hogy hamarosan egyre több településen létesül kutyabarát strand a Balatonon.

Ennek érdekében kérünk minden kutyabarátot, aki felkeresi a strandot, hogy tartsa be a kifüggesztett illemszabályokat és KUTYÁJA ÜRÜLÉKÉT MINDIG SZEDJE ÖSSZE!

 

Korábbi cikkeink a balatoni kutyás strandokkal kapcsolatban:

Kutyás strand lesz Fonyódon

Balatonbogláron is fürödhetnek a kutyák

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás MTI, indexkép: youbube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...