Saját KB bal
Saját KB jobb

Van egy rossz hírünk: Siófok nemet mondott a kutyabarát strandra

Kutyabarát strandra egyre nagyobb igény van hazánkban is. Számtalan külföldi példa mutatja, hogy igenis lehet rendezett körülmények között, kulturáltan strandolni kutyánkkal. Az idei évben óriási előrelépés történt kutyastrand ügyben, Fonyód kijelölt egy, Balatonboglár pedig három területet is, ahol legálisan fürödhetnek a kutyák.  Siófokon is ez volt a terv.

A kutyabarát strand kérdését csütörtökön tárgyalta a siófoki képviselő-testület.  Területet már korábban talált a hivatal az Ezüstparton, és Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző asszony, aki szintén két kutya gazdája, mindent megtett az ügy érdekében. A strand létesítése minimális költséggel járna, de ennek ellenére a testület három igen, hét nem és két tartózkodás mellett egyelőre elutasította a javaslatot. Ha Bogláron és Fonyódon az idei évben pozitívak lesznek a tapasztalatok, akkor talán jövőre újra napirendre kerül a kutyás strand kérdése Siófokon is – tudta meg a sonline.hu.

Zamárdiban szintén felmerült a kutyastrand kérdése, de ott egyelőre csak egy kutyafuttatót jelöltek ki, ők is az idei tapasztalatokat várják.

Úgy látszik, a „magyar tenger” partján élő és nyaraló négylábú vendégeknek – két település kivételével – egyelőre marad a partról történő sóvárgás. Reméljük nem lesz ez mindig így…


fotó: dogchannel.com
 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: sonline.hu, indexkép: carpinteriavalleyassociation.org
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...