Saját KB bal
Saját KB jobb

Az európaiak közel egyötöde még a kutyáját is megosztaná

Általában mindenki számára természetes, hogy családtagjaival, legjobb barátaival sok mindent hajlandó megosztani. Manapság azonban egyre nagyobb teret hódít, hogy idegennek is megosszuk személyes dolgainkat, lakásunkat, sőt akár még kutyánkat is. Az alábbi, az MTI által közzétett felmérésből kiderül, hogy az emberek jelentős része nemcsak hogy hajlandó, de szívesen osztozkodik. 

Sok európai nyitott arra, hogy megossza autóját, otthonát, telefonját, sőt akár a kutyáját is – derült ki abból az európai közvélemény-kutatásból, amit a Ford Motor Company rendelt meg, hogy jobban átlássa az egyre népszerűbb megosztási kezdeményezések gazdasági hátterét.

A felmérésben a 10 ezer francia, német, olasz, spanyol és brit válaszadó 55 százaléka úgy nyilatkozott, szívesen megosztaná autóját pénzért, 44 százalékuk ugyanezt az otthonával, 33 százalékuk pedig a mobiltelefonjával is megtenné, sőt az emberek 17 százaléka akár még a kutyáját is megosztaná.

A megkérdezettek többsége, 78 százaléka másoknak is megengedné, hogy vezesse az autóját vagy csomagokat szállítson vele.

A válaszadók túlnyomó többségét kifejezetten érdeklik a környezetükben elérhető megosztási szolgáltatások, 76 százalékuk szívesen használna telekocsi-szolgáltatásokat, 73 százalékukat a parkolóhely-megosztás, illetve 72 százalékukat az autómegosztás is érdekelné.

A kutatás MTI-hez eljuttatott összefoglalója szerint az autóktól a zenén át a nyaralásokig az emberek egyre több területen készek elfogadni a megosztást és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat.

A megosztási üzletág évente több mint 13 milliárd eurós forgalmat generál világszerte, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2025-re akár a 293 milliárd eurót is elérheti, amelyből az autómegosztás forgalma 23 százalékot tehet ki.

A felmérés szerint a spanyolok hajlanak leginkább arra, hogy pénzért cserébe megosszák autójukat, 61 százalékuk mondta ezt. Utánuk az olaszok következnek 58, a franciák 56, a britek 50 és a németek 48 százalékkal.

A franciák 87 százaléka érez kedvet ahhoz, hogy utasokat vegyen fel autójába, az olaszoknál ez az arány 86, a németeknél 82, a spanyoloknál 80, a briteknél pedig 58 százalék.

A megosztást leginkább a fiatalok és a férfiak találják jó megoldásnak. A férfiak 61 százaléka kész arra, hogy járművével részese legyen egy autómegosztó szolgáltatásnak, míg a nőknél ez az arány 49 százalék. Ugyanakkor a 25-34 éves korosztályban a férfiak és a nők 68 százaléka nyitott.

 

Nektek mi a véleményetek erről, átengednétek egy idegennek néhány napra / hétre kutyátokat?

Akik idegenkednek ettől a megoldástól, azoknak jó hír, hogy már egyre több helyre magunkkal tudjuk vinni kedvencünket, akár közös nyaralást is tervezhetünk kutyánkkal egy kutyabarát hotelben. Választék szerencsére van bőven, nézzétek meg, hová mehettek kutyával.

Kutyabarát szálláshelyek

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: MTI, indexkép: canvaspainting.net
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...