Reptéri illemhely kifejezetten a négylábú utasoknak

New Yorkban a John F. Kennedy repülőtér 4. Terminálján a hónap elején adták át a kifejezetten háziállatoknak készült illemhelyet. A kutyával, macskával utazók körében máris nagy népszerűségnek örvendő háziállat wc tényleg nagyon hasznos és hiányt pótló létesítmény egy „betondzsungelben”. 

„Együtt mindenhová” – nemcsak mi, hanem sokan így gondolják ezt, akik családtagként élnek együtt háziállataikkal.

Kedvenceinknek is vannak szükségleteik, „intézniük kell folyó ügyeiket”, és valljuk be, néha bizony nem könnyű a megfelelő helyet megtalálni a „dolgok elvégzéséhez”.  Aki repülőn házi kedvencével, vagy segítő kutyával utazik, jól tudja, milyen nehéz, sokszor az idő rövidsége (vagy éppen hosszúsága) miatt pedig lehetetlen zöldterületet találni a négylábú kísérők számára.

„Amikor jön az inger, akkor az állatok könnyíteni is fognak magukon, így azt szerettük volna, hogy legyen ahová ilyenkor menni tudnak” – mondta a New York Postnak Susanna Cunha, a JFK egyik alelnöke. A repülőtér tisztviselői úgy gondolták, hogy az utazó háziállatokat (a kutyákat és a macskákat egyaránt) is megilleti a magánszféra, ahol enyhíteni tudnak magukon.

Az ötlet lehet, hogy elsőre érdekesnek látszik, de gondoljunk csak bele, hogy  sokszor már a gép indulása előtt órákkal be kell csekkolni és nem hagyhatjuk el a várót. Ezért a „találmányért” bizonyára minden gazdi hálás lesz, aki háziállattal utazik.

A kisállat wc ajtaján egy nagy mancs lenyomat jelzi, hogy ez a négylábú utasok területe. Bent könnyen tisztítható padló, műfűvel borított rész és egy jelképes piros tűzcsap (mellyel nyílván a kanokra és az ő jelölgetési szokásukra gondoltak a tervezők) várja az ebeket.

Az illemhelyiséget rendszeresen takarítják és a gazdiknak is minden a rendelkezésükre áll, hogy kedvenceik után tisztán tudják otthagyni a „kutya fürdőszobát”. 

 

Olvassátok el korábbi cikkeinket is a kutyás utazás témában

Szabályok az egyes járműveken: Vonaton , Autóban , Volán buszon

Ha belföldre utaztok, ne felejtsétek el, hogy nálunk ONLINE is lefoglalhatjátok kutyabarát szálláshelyeteket.


Akár külföld, akár belföld a cél, mielőtt befizetitek a foglalót, tájékozódjatok az alapvető kutyás tudnivalókról, hogy a nyaralás tényleg felhőtlen legyen.


A magyarországi szálláshelyekről végzett átfogó és egyedülálló kutatásunkat is olvassátok el.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: metro.co.uk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...