Miért olyan boldogok a kutyák, amikor hazaérünk?

Szívmelengető érzés, amikor egy hosszú, fárasztó munkanap után hazaérünk, és kutyánk az ajtóban várva kitörő lelkesedéssel üdvözöl. Szemmel láthatóan szinte azt sem tudja, mit csináljon örömében. Elgondolkoztatok már azon, hogy miért ilyen boldog négylábú barátunk, amikor belépünk az ajtón? 

A Hogyan szeretnek bennünket a kutyák című könyv szerzője, Gregory Berns neurológus  egy agyi képalkotó kutatást végzett annak tanulmányozására, hogy a kutyák hogyan érzékelnek minket. Az eredményről a designtaxi.com számolt be.

„A kutyák nem a kapott élelemért, hanem önmagukért szeretik az embereket.  Ők is hasonlóan éreznek, mint mi emberek, amikor találkozunk családunkkal, vagy egy számunkra kedves személlyel”. – mondta Berns.

A hosszú egyedüllét után nemcsak a gazdinak, hanem bárkinek ugyanígy tudnak örülni, aki szimpatikus számukra, derült ki a vizsgálatból.

Jessica Hekman kutyaszakértő elmondta, amellett, hogy szívesen látnak viszont bennünket, meg is könnyebbülnek, hogy az unalmas nap után végre valami érdekes történik. Indul a várva várt séta, és egyáltalán van körülöttük valaki, hiszen ők nagyon is szociális lények.


fotó: beforeitsnews.com

Fontos, hogy válaszoljunk a kutya üdvözlésére, amikor hazaérünk, de oda kell figyelnünk arra, hogy ne fokozzuk tovább az izgalmi állapotot, várjuk meg, amíg lecsillapodik.

Az alábbi videóban katonák térnek haza kutyájukhoz, akik kitörő lelkesedéssel fogadják rég nem látott gazdájukat:

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: designtaxi.com, indexkép: printerest.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...