Egy „igazi” Lassie

Talán Perro, a 4 éves juhászkutya is hallott Lassie-ről és úgy döntött, ha a skót juhászkutyának sikerült, akkor neki miért ne sikerülhetne. Egy távoli farmról indult és közel 400 km megtétele után ért vissza oda, ahol nevelkedett.

Amikor a James Család megtudta, hogy Cumbria megyében egy gazda, juhok tereléséhez keres munkakutyát, azt gondolták, Perro kiválóan alkalmas lenne a feladatra. Így került a juhászkutya még március elején új otthonába. Neki azonban más volt a véleménye, és ahelyett, hogy berendezkedett és munkába állt volna, úgy döntött, inkább hazamegy. A honvágy olyan erős volt benne, hogy neki is indult a 240 mérföldes útnak.

„Amikor megtudtuk, hogy a kutya eltűnt új otthonából, nagyon megijedtünk. Mivel Perro chippezve volt, reménykedtünk, hogy valaki megtalálja, és értesít” – mondta Mrs. James a bbc.com-nak.


fotó: independent.co.uk

Perronak 12 nap kellett ahhoz, hogy megtegye a hosszú utat, átlagosan napi 32 km-t gyalogolt. Azt, hogy ez idő alatt mit evett, vagy hogyan tájékozódott, senki sem tudja.

A juhászkutya a hosszú út ellenére, egy kis bicegéstől eltekintve, nagyon jó állapotban érkezett haza, eredeti gazdái legnagyobb meglepetésére.

A házaspár, aki 14 kutyával él, ezek után úgy döntött, hogy természetesen visszafogadják Perrot, ha már ennyire ragaszkodik megszokott környezetéhez.

„Ő most nagyon boldog, hogy újra itthon lehet” – zárta az interjút Shan James.

(kutyabarát.hu)

Forrás: bbc.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...