Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát szállások Magyarországon – Átfogó kutatás a szektorban

Hazánkban folyamatosan emelkedik azon szálláshelyeknek a száma, ahová kutyánkat is magunkkal tudjuk vinni. A magánszállások és apartmanok mellett már egyre több hotelben is szívesen látják a kutyával érkező vendégeket. Mint ahogyan az egyes kategóriák áraiban, a vendégeknek nyújtott szolgáltatások színvonalában is vannak különbségek, a kutya után fizetendő árak, és a négylábúaknak nyújtott szolgáltatások is eltérnek egymástól. A Kutyabarát.hu átfogó és hiánypótló kutatást végzett a hazai kutyabarát szállások körében.

Az első és legnagyobb hazai kutyabarát portál a felelős kutyatartás népszerűsítésének zászlóvivője. Megalakulásunk óta, azaz immáron 4 éve, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy hozzájáruljunk a kutyatartási kultúra színvonalának emelkedéséhez. Ezzel párhuzamosan – és ennek velejárójaként – összegyűjtjük és népszerűsítjük a kutyával is látogatható helyeket, hogy a felelős kutyatartók minél több szállás-, és vendéglátóhelyre, munkahelyre, üzletközpontba magukkal vihessék négylábú családtagjaikat is, amennyiben ehhez minden feltétel adott.


Az idei évben végre a legnagyobb hazai tavunk, a Balaton is nyitott a kutyások felé, és Fonyódon, valamint Balatonbogláron is kutyás strand nyílik. Zamárdiban pedig kutyafuttató létesül. Bővebben ITT és ITT.


Egyedülálló és hiánypótló kutatás keretében magyar utazási portálokról országszerte összegyűjtöttük a kutyával is látogatható szálláshelyeket, rendszereztük azokat, illetve külön figyelmet fordítottunk a szálláshelyek „kutyaáraira”.

Az összesítésben résztvevő portálok, ahol a kínálatban az adott szálláshelynél egyértelműen jelezve volt, hogy kutya (kisállat) vihető:

– Travelo.hu

– Szállás.hu

– Balatoni-szállás.hu

– Szállodák.hu

– Itthon.hu

– Szállások.hu

– Kutyás-szállodák.lap.hu

– Trivgao.hu

– Kutyabarát.hu

A többi, jelentősebb hazai utazási, szállásfoglaló portálokon nem volt külön jelölve, hogy kutya vihető-e, azonban az átfedések igen magasak voltak, tehát ugyanazon szálláshely esetében az egyik portálon jelölik, míg a másik portálon nem jelölik külön, hogy kutya vihető-e. Így a kutatás szempontjából irreleváns a többi szállásfoglaló portál, ahol nem jelzik adott szálláshelynél, hogy kutya vihető-e.

Összesen 2466 db szálláshely adatait vettük górcső alá az említett portálok kínálata alapján.  A kutyával látogatható szálláshelyek száma ebből 2172 db, melybe a szállodák, panziók, vendégházak, fogadók, magán szálláshelyek tartoznak bele. A kutatás alapján elmondható, hogy hazánkban több, mint 2000 db kutyabarát szálláslehetőség található.

Az egyes szállástípusok százalékos arányát az alábbi diagram mutatja:

 

Kutyabarát szálláshelyek aránya Budapest és a megyék tekintetében a vizsgált szálláshelyek arányában:

 

Az egyes szálláshelytípusok megyénkénti százalékos aránya:

 

A szálláshelyeknél az utazási portálokon 2162 esetben volt feltüntetve a kutya után fizetendő díj.

A jelenleg érvényes és feltüntetett árak alapján elmondhatjuk, hogy átlagosan 1.280 Ft/éj áron tudjuk kutyánkat magunkkal vinni a magyar szálláshelyekre.

A legolcsóbban a Nógrád megyei szálláshelyeken, a legdrágábban pedig Budapesten szállhat meg négylábú barátunk. A megyénkénti átlagárakat befolyásolta, hogy az adott régióban az egyes szálláshelytípusoknál (hotel, panzió, egyéb) milyen arányban jelölték meg az eb után fizetendő árat.

 

Kutatásunk az egyes szállástípusok áraira is kiterjedt.

Hotelek:

Ebben a kategóriában összesen 412 db hotelnél tüntették fel a gyűjtőportálokon a kutya után fizetendő árat, mely 2.926 Ft átlagosan.

A vizsgált szállások közül a két csillagos hotelekben átlagosan 1.180 Ft-ért szállhat meg kutyánk (44 db hotel árai alapján).

 

A három csillagos hotelek 2.505 Ft-os átlagáron kínálnak szálláslehetőséget kedvenceinknek (225 db hotel árai alapján).

 

A magasabb árkategóriájú, négy és ötcsillagos hotelekben a kutyánk után fizetendő díj is magasabb, átlagosan 4.224 Ft. A 138 db hotel közül mindössze 15 olyan volt, ahová 2.000 Ft alatti áron vihetjük magunkkal kutyánkat.

 

Panziók:

A vizsgált panziók több mint fele 1.000 Ft alatti áron fogadja a kutyákat. Az összesen 360 db panzióból 344-nél szerepelt kutyaár, átlagosan 1.269 Ft

 

Egyéb szálláshelyek:

Ebben a gyűjtőkategóriában szerepelnek az apartmanok, vendégházak, vendégfogadók, kempingek, magánszállások, és minden egyéb szálláshely. Kutyás árat 1416 esetben tüntettek fel. Átlagosan 803 Ft-ért szállhat meg velünk négylábú barátunk.

 

Kutyabarát szolgáltatások:

Egyes szálláshelyek kiemelt figyelemmel fordulnak a kutyával érkező vendégek felé, számos extra szolgáltatással kedveskedve a gazdinak és négylábú barátjának. A szabadidő még kellemesebb eltöltése érdekében pedig közeli kutyabarát kirándulóhelyeket, és kutyaúsztatási lehetőséget javasolnak a vendéglátók.

A kutatásban vizsgált 2172 darab szálláshely közül mindössze 87 szállásnál emelik ki külön a kutyabarát szolgáltatásokat. (Megjegyzendő: két portál, a Travelo.hu és a Kutyabarát.hu oldalakon találhatók csak külön kutyabarát szolgáltatások, illetve bizonyos szálláshelyek saját oldalain)

Az alábbi kutyabarát szolgáltatások találhatók a palettán:

Zárójelben az összesítések

– erkélyes / teraszos / kertkapcsolatos szoba (71 db)
– kutyafuttató (5 db)
– állatorvos a közelben (37 db)
– kutyabarát kirándulóhely a közelben (33 db)
– etető, és itatótál (21 db)
– kutyabarát strand, vagy kutyaúsztatási lehetőség a közelben (13 db)
– sétáltatás, kutyafelügyelet (12 db)
– kutyajáték (6 db)
– kutyaágy, kutyapléd (8 db)
– kutyát az étterembe is be lehet vinni (14 db)
– kullancscsipesz, ürülékgyűjtő zacskó (5 db)
– kutyakozmetika (3 db)
– üdvözlőfalatka (3 db)

Miről érdemes tájékozódnod, mielőtt lefoglalod kutyabarát szállásodat?

Csapatunk ezzel kapcsolatban is segítséget nyújt, összefoglalva a legfontosabb kérdéseket, amelyek segítenek abban, hogy a kutyás nyaralás tényleg felhőtlen legyen. További segítségként összeállítottunk egy utazási checklistát is, a mit érdemes magunkkal vinni kutyánk számára kérdéskörben.

Portálunkon számos kutyabarát szállás közül lehet válogatni, és az online foglalás lehetősége is rendelkezésre áll.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Fotók: volieviaggi.wordpress.com, familyvacationcritic.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...