Saját KB bal
Saját KB jobb

III. Tacskó Találkozó – Tacskó Majális

Az idei évben ismét megrendezésre kerül a nagysikerű országos Tacskó Találkozó. Most azonban újításként, május 7-én Tacskó Majális lesz, ahol színes kendős tacskókat várnak. A rendezvényről Paluska Pétert, a találkozó főszervezőjét kérdeztük.

Kutyabarát.hu: Ez már a 3. alkalom, hogy megrendezitek a Tacskó Majálist, ami minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mitől ilyen sikeres ez a rendezvény?

Paluska Péter: Ez az első, hogy Tacskó Majális lesz, eddig találkozó volt, de úgy gondoltam ha már május, akkor legyen Tacskó Majális. Azt gondolom, hogy a tacskósok igazán összetartó közösség! Komolyan úgy érzem, mint ha egy nagy család lennénk!
A sikere talán pont ebben rejlik és abban, hogy nagyon kellett egy ilyen összejövetel, mindenki hálás és lelkes hogy találkozhat több száz tacsival és gazdival!

Kutyabarát.hu: Milyen programok lesznek a rendezvényen, lesz-e valamilyen különlegesség?

Paluska Péter: Szeretnénk, ha színes tacsi majális lenne, ezért arra kértem mindenkit, hogy szerezzen be színes kendőt, vagy ruhácskát a kutyusának!  

A programok között ott lesz idén is, Dr.Stefanovits Orsolya állatorvosi tanácsai, Bálint Andi kutya fizioterapeuta, idén lesz kutyakozmetika, trükktanítás, kutya-gazdi fotózás, de mindent nem árulok el! Ami még fontos, hogy lehet jelentkezni a „MOST MUTASD MEG!” Versenyre ahol bemutathatja a gazdi és tacskója, ha tud valami különlegeset! A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk: [email protected]

Kutyabarát.hu: A rendezvény támogat, és ha igen, kit? (pl. fajtamentés, stb)

Paluska Péter: Természetesen jótékony célú a rendezvény. A Futrinka egyesületet támogatjuk a befolyt összeggel! A bejáratnál mindenki bedobhat adományt! Tavaly is szép összeg gyűlt össze!

Kutyabarát.hu: Milyen kutya is a tacskó? Hogyan jellemeznéd a fajtát?

Paluska Péter: A tacskókat mindenki szereti, sok helyen elmondtam, de tényleg így van: egyéniségek, nagyon okosak, tanulékonyak! Egy igazi élmény velük foglalkozni és élni! Aki tacskót szeretne azért készüljön fel , mert nagyon nagy a mozgás igénye és vigyázni kell, a gerincére, nem szabad magasról ugrálnia és lépcsőzni!

Aki kutyussal érkezik a rendezvényre, hozza magával a kutyus egészségügyi kiskönyvét az érvényes veszettség elleni oltás pecsétjével! Ezt ellenőrizni fogjuk!

Helyszín: Strázsa Kutyaiskola és – Panzió (Budapest, Népliget Vajda Péter utca, építők Sportpálya) Bejárat: a Räde Károly sétány felöl

Időpont: 2016. május 7. 13.00 – 19.00 óra

A rendezvény Facebook oldalain minden további információt megtaláltok: https://www.facebook.com/events/473429672841669/

https://www.facebook.com/groups/tacskotalalkozocsoport/

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...