Kutyakrematórium vagy pénztemető? Mi lesz Klapka legújabb ötletéből?

Klapka György ötletgyárának legújabb gyöngyszeme bedőlni látszik egy jogszabályi ütközés miat­t, pedig a vállalkozó már közel 100 millió forintot ölt a kutyakrematóriumába. Csatasorba állt a tetemeket szállító fekete autóflotta, hat spe­ciális kazán, mérnöki tervrajzok a csodálatos ravatalozóhoz és egy hatalmas pesti ingatlan – no meg az ötlet: a kisállatok elhamvasztása! Gyakorlatilag minden készen áll, hogy Klapka még a nyáron megvalósítsa egyedülálló tervét – számolt be róla a Blikk.

Csakhogy egy számsor, a TEÁOR-besorolás lehetetlenné teszi. Klapka egyik tárgyalásról a másikra jár, amióta kedvenc kutyusa halálának kapcsán kipattant fejéből az ötlet, ám egyelőre hiába küzdött, így veszni látszik a befektetett pénz.

– Nem tudtam hová temetni Fifikét, mert parkba, erdőbe nem lehet csak úgy elhantolni, hiszen a kutyatetem veszélyes hulladéknak minősül – mesélte Klapka a Blikknek.

– Úgy gondoltam, sok gazdinak probléma kedvencük búcsúztatása, ezért beszereztem már mindent, a terület a sajátom. A háztól vinnénk el a tetemet, az eljárás után pedig a gazdik hazavihetnék a kedvenc képével díszített urnát, sőt búcsúbeszédet is lehetne tartani ravatalozónkban. Klapka már egy vagyont költött a kisállat-krematóriumra, korábban lakását is áruba bocsátotta, hogy pénzt gyűjtsön, mégsem engedélyezték vállalkozásának beindítását.

– Hagyományos, sírhantos, koporsós temetést is kellene végeznem kegyeleti szolgáltatással, mert a TEÁOR-besorolás szerint nem lehet külön hamvasztást végezni, hiszen az összes ilyen szolgáltatás egy számsor alatt van nyilvántartva – panaszolja Klapka, aki szerint arra hivatkozik az illetékes önkormányzatnál, hogy csak temetőben lehet krematórium, így a Kozma utcai sírkerttől kellene területet kérnie a kutyahamvasztójának.

– Szerdán jártunk a kormányhivatalnál, ahol kértük a hamvasztás leválasztását – mondta a Blikknek Klapka üzlettársa, Szabó József. – Minden iratot leadtunk a kőbányai jegyzőnek és főépítésznek, mert hagyományos temetőt nem szeretnénk a Ke­resztúri úton a veszélyes hulladéknak minősülő tetemek miatt.

Az üzletember már ügyvédet is fogadott a problémája megoldására. 

– Ez olyan, mintha csak pékségben lehetne kenyeret vásárolni, közértben nem. Jelenleg tanulmányozzuk a jogszabályi hátteret, miként lehet megvalósítani a közigényt kielégítő szolgáltatást, ha a beadott iratok ellenére is akadályba ütközünk – mondta Szekér Gyula, Klapka György ügyvédje.

Korábbi cikkünk a témában: Kutyatemetőbe fekteti pénzét Klapka György

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: blikk.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...