Saját KB bal
Saját KB jobb

Állatkvártély Bécsben

Egy éves születésnapját ünnepli a bécsi TierQuarTier állatmenhely.  A Központ villámgyorsan épült fel, és az előzetes terveknek megfelelően 2015 márciusában be is költözhettek az első lakók. Az építési költségeken Bécs városa és az Állatvédelmi Alapítvány (Tierschutzstiftung) osztozott.

„Megérdemlik az állatok, hogy mi, emberek, tisztelettel, együttérzéssel és megértéssel bánjunk velük. Az Állatkvártéllyal szeretetet és reményt adunk a szükséget szenvedő állatoknak” – mondta Günther Havranek, az Állatvédelmi Alapítvány elnöke a létesítmény alapkőletételén, még 2013. augusztusában. 

A menhelyen kizárólag kóbor, gazdátlan, vagy lefoglalt állatoknak biztosítanak menedéket, akiknek egészségéről a Bécsi Állatorvosi Egyetem szakemberei gondoskodnak. 

Az állatok nem töltenek túl sok időt a szuper létesítményben, hiszen az új gazdi megtalálása átlagosan nem több 35-40 napnál. Az elmúlt egy évben az Állatkvártélyba került állatok közül összesen 1700 kutyának, macskának és egyéb kisállatnak találtak új otthont. A jelenleg új gazdira várók létszáma pedig 270.

A Központ egyszerre összesen 150 kutya, 300 macska és több száz egyéb kisállat részére tud komfortos és korszerű elhelyezést biztosítani. Az állatok kényelmét és egészségét napos kennelek és ketrecek, egészségügyi-, és karanténállomás szolgálja. A kutyaiskolájában kutyakiképző foglalkozik a gazdira várókkal, de kutyajátszótér is található a létesítmények között. A leendő gazdi, hogy a többi kutyát ne zavarja, kiválasztottjával egy szépen berendezett szobában találkozhat. Aki szeretne, de valamilyen oknál fogva nem tud kisállatot tartani otthonában, jelképesen örökbe is fogadhat az itt élők közül, és segíthet az örökbefogadott állat gondozásában. Így a folyamatos szociális érintkezésnek köszönhetően könnyebb örökbe adni az állatokat.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: infovilag.hu és TierQuarTier
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...