Saját KB bal
Saját KB jobb

Ideiglenes angyalok

Miért is jó ideiglenes befogadónak lenni. Sokan kérdezik, mi a jó abban, hogy megszeretsz, gondozol egy kutyát, majd tovább adod. Valóban, ha csak ezt a folyamatot nézzük nem tűnik túl örömtelinek. De nézzünk a mélyére egy kicsit jobban ennek az önzetlen tettnek.

A Westie Rescue Hungary nonprofit szervezet osztotta meg velünk gondolatait, tapasztalatait.

A fajtamentő egyesület nem rendelkezik menhellyel, tehát ha jön egy bejelentés, hogy egy westienek a segítségre van szüksége, az első gondolatunk, hogy hol tudjuk elhelyezni. Itt jönnek képbe az ideiglenes angyalok. Az ő szerepük a legfontosabb, ők teszik a legtöbbet a gazdira váró kutyusokért. Ők ismerik ki, ápolják, gyógyítják meg testileg, lelkileg, szocializálják, tanítgatják őket és a legfontosabb, hogy otthont adnak egy kutyának, akinek eddig sok esetben nem volt. Ideiglenes befogadók nélkül nem működhetnénk,  a WRH sikere nagy mértékben bennük rejlik.

Az ideiglenes befogadónak minden segítséget, támogatást biztosítunk (tanácsadás, fuvar, táp, gyógyszerek, állatorvosi ellátás, felszerelés), ami a hegylakók teljes rehabilitációjához szükséges. Tehát az ideiglenes angyalnak az idejéből és energiájából kell áldoznia a gondozott kutyusra valamint a szeretetet, törődést nyújtania neki. Tudjuk ez utóbbi kettő a legnehezebb része, de önzetlen szeretetre vall, ha segítesz egy árva léleknek.

A WRH Budapesten és környékén keresi azokat a kutyabarát embereket, családokat, akik tudnák vállalni ezt a nemes feladatot és reményt tudnának adni a gazdi nélküli Westieknek. Akik esetleg messzebb laknak más módon is tudnak segíteni, hiszen műküdik egy támogatói klubunk is. Illetve a kisebb menhelyek is nagy örömmel fogadnák a segítségüket lakókörnyezetükben.

A WRH oldalán megosztják tapasztalatikat, érzéseiket azok az ideiglenes befogadókat, akik már segítettek egy, kettő vagy egy tucat hegylakón.

LÁSS A SZÍVEDDEL, LEGYÉL TE IS IDEIGLENES ANGYAL!

Bővebben az ideiglenes befogadás menetéről ITT olvashatsz.

Jelentkezésedet az [email protected] email címre várjuk.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...