Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért fogadj inkább idős kutyát örökbe?

Sokan, amikor elhatározzák, hogy kutya kerüljön a családba, szinte magától értetődően egy aranyos kölyökkutyára gondolnak. Az, hogy egy idős kutyát vegyünk magukhoz általában eszünkbe sem jut, pedig egy idős kutya is tökéletes társ lehet. Vedd fontolóra ezt a lehetőséget is, hiszen ezzel segíthetsz egy idős kutyán,  második esélyt adva neki egy csodálatos életre. 

Néhány indok, melyekért érdemes elgondolkozni azon, hogy idős kutyát fogadj be:

1.Megmentheted egy öregedő kutya életét, amiért rendkívül hálás lesz Neked

Az idősödő kutyákat senki sem akarja befogadni, gyakran észre sem veszik őket a menhelyeken. Mindenki kölyök, vagy fiatal kutyát szeretne, így sajnos az idősek lesznek az elsők, akikre egy idő után az altatás vár. Pedig ők is ugyanúgy be tudnak illeszkedni egy új családba, mint fiatalabb társaik.

2.Az idősebb kutyák ugyanúgy tudnak szeretni

Egy imádnivalóan kedves, melegszívű idős kutyus éppen olyan szerethető, mint egy izgága kölyök. A kutyák életük végéig szerető lények maradnak, tehát semmi okunk azt feltételezni, hogy a szeretet korhoz kötött.

3.Az idősebb kutyákkal könnyebb az élet

Míg a fiatal-, és kölyökkutyák tele vannak energiával, mindig igyekeznek a figyelem középpontjában lenni, addig az idősek már inkább a nyugalmat kedvelik. Nem rágják szét a bútorokat, vagy kaparják szét az ajtót, amikor nem vagy otthon.

4.Az idős kutyák is képesek új dolgokat megtanulni

Nekik is megtaníthatsz új trükköket, és talán még könnyebben is, mint a fiataloknak, hiszen az idősek nyugodtabbak, jobban tudnak összpontosítani.

5.Az idős kutyák imádják a lustálkodás

Szeretnél egy laza, „nyúlós” napot? Egy idős ebbel ez sem okoz gondot. Imádják, ha hozzád bújhatnak, és együtt pihenhetnek veled. Egy hosszú nap után élvezik a nagy alvást, vagy egyszerűen csak azt, hogy együtt lustálkodhatnak a gazdival.

6.Egy idős kutya kisgyerek mellé is jó választás

Az idősebb kutyák általában türelmesebbek a gyerekekkel. Kevésbé hangosak és nem olyan „szelesek” játék közben, mint a kiskutyák. Ráadásul, még gyermeked védelmezői is lesznek. Korábbi éveik során sokan közülük már éltek együtt kisgyerekkel, így könnyen alkalmazkodnak ehhez a helyzethez is.

7.Idős embereknek egy idős kutya a legjobb választás

Egy idős ember már nem igényel annyi mozgást, mint egy fiatalabb. Így van ez a kutyáknál is, ezért nekik egyértelműen egy idős eb örökbefogadása a tökéletes megoldás. Nemcsak segítik az idős embereket, amikor azoknak szüksége van rá, hanem a legjobb társak, barátok is egyben. Néhány idős kutyának már volt idős gazdája, így abszolút tisztában van azzal, hogy ez már egy más életforma.

8.Az idősebb kutyák már megtanulták a leckéket

Tudják mit szabad és mit nem szabad tenni egy lakásban. Jobban megértik, hogy mit szeretnénk tőlük, és jobban engedelmeskednek is a gazdinak.

9.Egy idős kutyus ugyanolyan aranyos, mint egy kölyök

Vele is készülhetnek kedves közös képek, vagy videók és mancslenyomatát örökre otthagyja a szívedben.

10.Az idős kutyák hűségesek és hálásak

Az idős kutyát örökbefogadó családok egyöntetűen arról számolnak be, hogy a kutyus értékeli, hogy új családba került. Kedvességével, hűségével igyekszik meghálálni, hogy kapott még egy esélyt.

11.Ha egy kutya idősebb, az nem azt jelenti, hogy problémásabb is

Sok idős kutya nem azért került menhelyre mert nehéz természete van, egyszerűen csak amiatt, mert meghalt a gazdája. Nekik Te tudsz egy új lehetőséget adni.

12.Minden kutya egyéniség

Fiatal vagy öreg, teljesen mindegy. Mindegyikük egy egyéniség, aki saját személyiséggel, szeretnivaló természettel rendelkezik, megérdemelnek egy második esélyt, hogy bebizonyíthassák ők is mennyire szeretnivalóak.

13.Az idős kutyák mérete nem változik

Egy kiskutya még növésben van, az aranyos pici „öleb” hamarosan talán dán dog méretűvé cseperedik. Ezzel együtt növekszik területi és mozgásigénye is. Egy idős kutya viszont már élete végig olyan méretű marad, amilyennek első találkozásotokkor megismerted.

14.Az idősebb kutyák más háziállatokkal is jobban kijönnek

Mivel már éltek családban, ismerik a többi háziállatot is, ezért jobban tudnak alkalmazkodni a családban élő egyéb állatokhoz.

15.Minden nap különleges

Igaz, hogy egy idősebb kutya már nem tud annyi évet veled tölteni, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy minden együtt töltött napotok különleges. Minden nap csináljatok valamit együtt, bármit, mindegy, hiszen csak az együtt töltött idő minősége számít. A minőség mindig többet ér a mennyiségnél, ezt ne feledd!

Ezek után úgy gondolod, hogy egy idős kutya örökbefogadása jó választás? Nézz körül a menhelyeken és meglátod, nem döntésedet nem fogod megbánni. 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: awesometips.pw, kutyabarat.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...