Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi köze a palacsintának a kutyákhoz?

Tudtátok, hogy tegnap volt a Nemzetközi Palacsinta Nap? A nagyböjt előtti időszakot a hagyományok szerint a húshagyó kedd zárja. Ez a nap mindig a húsvét előtti 41. napra eső kedd, azaz pontosan a tegnapi. A nagyböjt előestéje, tehát az utolsó lehetőség a bőséges étkezésre. Talán azért is vált ez a nap Palacsinta Nappá, mert a háztartásokban igyekeztek felhasználni a megmaradt romlandó termékeket, így a tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítettek. A Palacsinta Napból természetesen a kutyások sem maradhatnak ki, hiszen négylábúinknak is nagy kedvence ez a finomság.

A Pancake Day, azaz a Palacsinta Nap főleg az angolszász országokban divatos ünnep, egyes vidékeken még palacsintás versenyeket is rendeznek. A leghíresebb ilyen versenyt az angliai Olney-ben tartották, melyen 16 év feletti nők vehettek részt. 

A verseny abból állt, hogy a főkötőt és kötényt viselő hölgyeknek 380 métert kellett futniuk, miközben feldobták, és így fordították meg a palacsintájukat a serpenyőben, a táv megtétele alatt legalább háromszor.

A kutyákat, illetve gazdáikat pedig az alábbi vicces módon ihleti meg a Nemzetközi Palacsinta Nap:

A gazdik pedig a palacsintasütés közben akár kreativitásukat is kiélhetik, és a palacsintákat kedvencüknek megfelelő formára süthetik. Az alábbi videóból a nyuszi, cica, hörcsög, kutya alakú palacsinták készítését leshetjük el:

(fotók: Barkpost, olneypancakerace)

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...