Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyával az ágyban

A témával kapcsolatban bizony megoszlanak a vélemények még a kutyatartók körében is. Sokan esküsznek a kutya jelenlétére az ágyban, az ellentábor pedig tabunak tartja a hálószobát. Érvei és ellenérvei mindkét tábornak akadnak bőven, de most itt a bizonyíték, hogy kétségtelenül vannak jó hatásai annak, ha ágyunkat megosztjuk Kedvencünkkel.

Az arizoniai Mayo Klinikán (Center for Sleep Medicine at the Mayo Clinic) kutatást végeztek, melyben a háziállatok és az alvási szokások közötti összefüggést vizsgálták.

A vizsgált 150 fő több mint fele engedte meg háziállatának, hogy vele aludjon. Az állatok éjszaki jelenléte a résztvevők mindössze 20%-át zavarta az alvásban, 31% volt azoknak az aránya, akik úgy érezték, hogy Kedvencük segít az ellazulásban. Négylábú családtagunk ágyba történő beengedése sokaknak – főleg az egyedülállóknak – nyújt biztonságérzetet.


Fotók: Pinterest

Tehát, aki jobban érzi magát, ha kutyája, macskája vele alszik, ezentúl ne fogja vissza magát, hiszen a pozitív hatások már tudományosan is bizonyítottak.

 

Korábbi cikkünk a témában

Együttalvás a kutyával

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...