Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyái miatt nem akart orvoshoz menni a hajléktalan férfi

Később kiderült, a férfi nem egy, hanem több mint harminc kutyával élt a Memphishez közeli erdőben. „Mikor átadta nekünk az állatokat, kiderült, hogy ők 32-en már több mint 16 éve laknak itt, a városhoz közeli erdőben” – kezdte az USA Today című amerikai lapnak Scotlund Haisley, a tennessee-i Animal Rescue Corps állatmentő szervezet vezetője – olvasható a 24.hu-n. 

Hozzátette, a szervezet a városban élő állatbarátoktól hallott az idősödő hajléktalan férfiról és kutyáiról, akivel a Natchez Trace Nemzeti Parkban lakik. 


Fotó: Animal Rescue Cops / Aimee Stubbs

„Az első találkozásunkat míg élek nem fogom elfelejteni. Soha korábban nem láttunk egy helyszínen ennyi kutyát egyszerre” – mondta Scotlund. Az állatvédő azt is elárulta, a gazdi régóta komoly egészségügyi problémáktól szenvedett, amikkel már régóta kórházba kellett vonulnia, – és erre a jószívű városlakóktól kapott is adományokat – csakhogy erre nem volt hajlandó addig, míg kutyáit, állandó kísérőit és társait a bajban, biztonságban nem tudta.


Fotó: Animal Rescue Cops / Aimee Stubbs

A 31 négylábút végül az Animal Rescue Corps telephelyére szállították. Scotlund elmondta, a férfi a lehetőségeihez képest vigyázott a kutyákra: a legtöbb bolhás és férges ugyan, de mindegyik jól táplált és kiegyensúlyozott volt. Épp ezért a hajléktalan férfi ellen nem emelnek majd vádat állatkínzás miatt.

 

További cikkek a témában

„Csak a kutya miatt adnak” – egy hajléktalan fiatal élete

Hajléktalan emberek, hajléktalan kutyák

Kutyáikkal együtt mehetnek a szállóra a hajléktalanok

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: 24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...