Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

Sokkal kevesebb stressz éri azokat a gyerekeket, akiknek kutyájuk van. Ráadásul az elhízás veszélye sem fenyegeti őket – állapította meg az USA vezető egészségügyi szervezetének friss kutatása. A Centers for Disease Control and Prevention szerint egyre több a túlsúlyos és a különböző mentális betegségekkel küszködő gyerek, ami később komolyabb problémákhoz vezethet, ezért minél eddiginél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a korai megelőzésre – olvasható a HVG.hu oldalán. 

Ausztráliában és az Egyesült Királyságban végzett kutatások kimutatták, hogy a kutyatulajdonos öt-tizenkét év közötti gyerekek testtömeg indexe sokkal alacsonyabb a minden napos kutyasétáltatásnak és testmozgásnak köszönhetően. A kutyatartás tehát egy kiváló stratégia lehet az egészség megőrzésére.

Az állatok a mentális egészségnek is jót tesznek: segítik a kommunikációt, szó szerint megtörik a jeget, ami csökkenti a szociális szorongást. Mivel a kutyáknak kiváló kommunikációs képességük van, ez fejleszti a gyerekek érzelmi intelligenciáját. Azok a hét-nyolc éves gyerekek, akiknek van kutyájuk, sokkal magasabb önbizalommal és önbecsüléssel rendelkeznek – derült ki a kutatás eredményeiből. Rájuk kevésbé volt jellemző a szeparációs szorongás, és viszonylag ritkán idegeskedtek.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: hvg.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...