Fjällräven Polar expedíció – Szavazz Gergőre!

Öröm számunkra, ha magyarok képviselhetik hazánkat külföldi kihívásokon, kiváltképp örülünk, ha mindezt lelkes kutyabarátok teszik. A debreceni Éles Gergő Péter kemény feladatra vállalkozott: részt szeretne venni a Fjällräven Polar expedíción, az Északi-sarkon, Norvégia és Svédország között, egy 300 km hosszú utat kell megtennie – konvojban- kutyaszánon. Szavazatoddal segítheted őt embert próbáló vállalkozásában!

Mit kell tudni az expedícióról?

A Fjällräven Polar igazából egy kihívás, egy kaland. A verseny részét csupán a szavazatokért folytatott küzdelem jelenti. Az Északi-sarkon, Norvégia és Svédország között, egy 300 km hosszú utat kell megtenni – konvojban- kutyaszánon. A résztvevők ruhát, kutyákat, szánt, felkészítést, egyszóval mindent megkapnak ahhoz, hogy teljesíteni tudják a feladatot. Semmi idevonatkozó előélet nem szükséges, elég hozzá az általános kondíció. Tehát az én kutyáim maradnának itthon.

Miért neveztél a versenyre? 

Az én motivációm kiskorban gyökerezik. Nemrég visszafejtettem, hogy a Balto című rajzfilm tehető felelőssé, de évekig csak lappangott. Aztán szépen lassan kialakult. A kutyafajta ez irányú választása csak 3 éve történt tudatosan, de azt hiszem elindultam a „lejtőn”. Ennek következménye, hogy a kéttagú fogatom vegyes lelkesedéssel működik. A németjuhász – Üszök- nem kifejezetten fogatozásra termett, és ennek sokszor határozott jeleit mutatja, amikor is a kedvébe kell járni, ahhoz hogy tovább tudjunk indulni. A nyugat-szibériai lajka – Daru – vérében van a futás, és ha tehetné, meg sem állna. Az is igaz, hogy 1-2 éve, és csak hobbiszinten, de jövőbemutató lelkesedéssel építgetem az életemet abba az irányba, hogy ebből egy négyes fogat lehessen. Az edzőkocsi édesapámmal közös sajátkészítésű alkotás, és szánon még soha életemben nem volt alkalmam egy másodpercet sem tölteni. A lelkesedésemet nagyban erősíti, hogy Magyarországon is űzik ezeket a kutyás sportokat, voltam is már nézőként ilyen versenyen.


Éles Gergő Péter kutyáival (fotó: Facebook)

Az úttal kapcsolatban a sarkköri hangulat, a szán, a kutyák, a táj, a határok feszegetése, és egyáltalán az ehhez köthető életérzés vonz. Egyértelmű, hogy ritka nagy lehetőség.

A kategóriák első helyezettjei automatikusan, és egy-egy ember a szervező csapat választása alapján kerül a résztvevők közé. Ha sikerül kijutnom, ha nem, a kutyafogatos érdeklődésem már nem változik, de azért jó volna északról egy adag tapasztalattal hazatérve itthon róni az erdőket.

A szavazás 2015. december 2. és 10. között zajlik, a verseny 2016. április 5-10. között kerül megrendezésre. 

Szavazz Gergőre: http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/331

Nézd meg Gergő bemutatkozó filmjét:

 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Index fotó: Derencsényi István / haon.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...