Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyakaki miatt panaszkodnak a lakók Kaposváron

A legnagyobb konfliktus kutyások és nem kutyások  között a „kutyakaki” probléma. A felelős kutyatartás alapjai közé tartozik, hogy a kutyatartó megfelelő körülmények között tartja kutyáját, más emberek vagy kutyák életét nem zavarja – ez minden társas együttélésre is vonatkozik, nemcsak a kutyákat tartókra. Azonban még mindig sok felelőtlen kutyatartó van, aki a legalapvetőbb szabályt sem képes betartani.

Több kutyatartó nem szedi fel kutyája után a kutyakakit, ami természetesen feszültséget szül, ezzel rombolva a felelős kutyatartás és a kutyabarát filozófia üzenetét, gátolja annak fejlődését. Hiszen, a legegyszerűbb és legkönnyebb feladat csak annyi lenne, mely 3 másodperc, hogy a kutyakakit egy zacskó segítségével felvesszük és kidobjuk egy kukába. Ennyi, nem több. Aztán ezek után már lehet arról beszélni, hogy milyen kukába, miulyen zacskóban, de amíg ez a 3 másodperces mozdulat nem ivódik bele a kutyatartók gondolkodásába, addig nem is lehet továbblépni az ügyben.

Kaposváron (is) a kutyás-nem kutyás konfliktus origója a „kutyakaki” probléma. Egyre többen tartanak kutyát a panel lakásokban, ami egyre jobban zavarja a többi lakót. Azt mondják, hogy a hanyag állattulajdonosok miatt gyakran elviselhetetlen a bűz és emiatt szellőztetni sem tudnak a földszinten lakók. Kaposváron már több társasházban is megtiltották a kutyatartást, de ezt nem mindig tudják betartatni a kutyatulajdonosokkal – írja a TV2. Riportjukból kiderül, hogy kezd tarthatatlanná válni a helyzet.


A Kutyabarát.hu mindig is a felelős kutyatartás mellett tette le voksát, igyekeztünk több olyan társadalmi szerepvállalásban részt venni, ahol a felelős kutyatartást, annak hirdetését tűztük ki célul. Ennek érdekében több rendezvényt  szerveztünk és több kampányt indítottunk már, melyekkel az emberek figyelmét szerettük volna felhívni a kutyák életminőségének javítására, a kutyás és nem kutyás társadalom együttélésének harmonizációjára, azok lehetőségeire.

Az egyik legádázabb városi kutyás problémára kerestük a megoldást, a kutyakaki helyzetre. Csodákra nem vagyunk képesek, így a realitások talaján maradva csak a figyelemfelkeltés eszközével élhetünk.

„A kakitündér nem létezik, szedd fel Te is kutyád után a kutyakakit.”



Kreatív megjelenés: Pro Nagy Beáta, grafikus / designer

Egyre több ilyen plakáttal és matricával találkozhatnak már az emberek, a kutyatartók szerte a főváros kutyafuttatóiban és azok környékén, de már vidékre is került a figyelemfelkeltő matricákból. Célunk, hogy egy kicsit elgondolkoztassuk a kutyásokat, igyekszünk a vicces kreatívval az emberek fejébe beégetni az üzenetet. 

Ebben az albumban találhatók azok a helyek, ahol kampányunk már megjelent. Az albumot folyamatosan frissítjük. 

A kampány indulása óta sok pozitív visszajelzést kaptunk, mely arra ösztönöz minket, hogy tovább vigyük és gondoljuk a kezdeményezést, éppen ezért még több plakátot és matricát fogunk kihelyezni a városokban, bevonva a kutyásokat is. Az ő segítségüket az üzenet terjesztésében és fotók készítésében kérjük, melyet közösségi oldalunkon dokumentálunk és kommunikálunk.

A Kutyabarát.hu, a városi kutyások és felelős kutyatartók közösségi portálja ezzel a kampányával a tiszta, élhető kutyás városokért küzd. Reméljük, ez a kezdet elég ahhoz, hogy elinduljon egy szemléletváltás és azokat is cselekvésre buzdítson, akik eddig átléptek a probléma fölött. Legyenek városaink, településeink közterei kutyakaki-mentesek! Csak egy mozdulat kell hozzá.

Segítenél?

Ha Te is szeretnél részt venni a kampányban és osztanád az üzenetet környezetedben, írj nekünk és küldünk matricát vagy ha Te is ki tudod nyomtatni papírra, plakátra, akkor grafikai anyagot. 

Úgy is segíthetsz, ha megosztod, továbbítod a felhívást a cikket közösségi oldaladon, hogy minél többen találkozzanak a kampánnyal, annak fontos üzenetével!

Email: [email protected]

Segítségedet köszönjük!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...