Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb önkormányzathoz került chip-leolvasó

Budapest 16. kerületének önkormányzata is csatlakozott a Vigyél Haza Alapítvány sikeres kezdeményezéséhez, polgármesteri hivatalukban is már megtalálható egy chip-leolvasó, mely elkóborolt kutyák beazonosításában segíthet.

Ti is válhattok mindennapi hősökké: gazdijához segíthetitek az elkóborolt kutyákat a mikrochip-leolvasó hálózatunk telepítése révén! Tudjátok, hogy a Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon? Az elveszett kedvencek megtalálásának esélye annál nagyobb, minél gyorsabban jön a segítség!

Sokan segítenének közületek is, egy-egy gazdátlan kutya hazajuttatásában, de a kóbor állatok állatorvosi azonosítása eddig az állatbarátoknak olykor nehézséget jelentett. Az esti órákban pedig szinte megvalósíthatatlan volt.

Megoldásként olyan kutyabarát éttermeket kerestünk meg Budapesten, akik most arra is vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítványunk által kihelyezett mikrochip leolvasókat. Az akcióban részt vevő éttermek bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét. A mikrochip leolvasása után az étterem kapcsolatba lép alapítványunk állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Az önkéntes állatorvosok folyamatos, internetes elérésében a Telenor nyújt segítséget, hipernet hálózatával, az LG Magyarország pedig táblagépekkel támogatott bennünket, hogy fiatal orvosaink bárhol hozzáférhessenek a PetVetData, internetes adatbázishoz.

Ha a megtalált kutyában nincsen mikrochip, vagy nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat nyilvántartó rendszerében, az önkéntesek értesítik a FÖRI Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatát, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és az állat gazdához kerüléséről.

Szeretnénk lefedni Budapest egész területét, így május végéig 25 kutyabarát étterembe kerülhet chip-leolvasó. Ezeket helyszíneket feltüntetjük az okostelefonon elérhető Vigyél Haza Kutyakereső alkalmazásban és a www.w-ebkereso.hu kutyakereső oldalunkon is. (Az első 13 ilyen helyet már meg is nézhetitek. Reméljük, hogy példánkat az országban több helyen követik majd!

Androidos telefonokra az alkalmazás letölthető a Google Play-ről: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.vigyelhaza
de elérhető interneten is: www.w-ebkereso.hu

A Kutyabarát.hu a Vigyél Haza Alapítvány kiemelt partnereként 2015. augusztástól a w-ebkereso.hu oldalon és az applikációkban található kutyabarát hekyeknek a közvetítője.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...