Saját KB bal
Saját KB jobb

Feljelentik, mert megmentette egy kutya életét?

Botka Tímea egri állatvédő mesélte el a Heol.hu szerkesztőségének történetét. Megmentette az autóba zárt kutya életét, de nem sok köszönetet kapott érte. Sőt!

Nem az első eset ezen a nyáron, hogy autóba zárt kutyáról adunk hírt, illetve adnak hírt más portálok, hírforrások is. A Heol.hu írta meg, hogy egy egri állatvédőt egy civil rendőr hívta fel, ugyanis egy étterem előtt álló autóban hagyott kutya nyűszítésére lett figyelmes. Miután az állatvédő, Botka Tímea is a helyszínre ért a civil rendőrrel felhívták a rendőrséget. Közben, mint kiderült valószínűleg a helyi strandon lehetnek a gazdák, így a helyi strand hangosbemondóján bemondatták az autó rendszámát, hátha minél hamarabb jón az autó gazdája.

Azonban a kutya és az autó gazdája nem jelentkezett, cselekedni kellett, ugyanis a kutya már láthatóan rossz állapotban volt – olvasható a Heol.hu-n. Az autó három ablaka ugyan ujjnyira le volt húzva, de ez semmit nem számít, ha órákra be van zárva a kutya. Ezen a résen próbálták az állatmmentők egy drót segítségével kinyitni az ajtót, de sajnos nem sikerült.

Végül valahogy mégis sikerült lenyomni tenyérrel az egyik hátsó ablakot, így sikerült kinyitni az autót és kivenni a szerencsétlenm ár ájulásba kerülő kutyát. Vízzel locsolták a kutyát, így magához tért. A rendőrök, a kutya és autó gazdái is akkor értek oda. Kérdőre vonták Tímeát, hogy miért van nyitva a kocsi és elmagyarázták, hogy a kutya már 20 éves és „otthon se pánikol senki, anikor magára hagyják”.

Botka Tímea – ahogy a Heol.hu-nak elmondta – most kétségek között van, hogy mikor jelentik fel. A hírportál megkereste a helyi rendőrséget, akik azt jelezték, hogy náluk senki nem tett feljelentést az ügyben.

A történet a Heol.hu portálon olvasható

Ugyan már lassan vége a nyárnak és az ilyen történetek is a nyári forrósággal szinte teljesen eltűnnek, azonban mindig legyünk figyelmesek, soha ne hagyjuk kutyánkat magára a bezárt autóban. Nemcsak a forróság jelenthet problémát, egyéb veszélyeknek is ki lehet téve egy autóban hagyott kutya.

(a fenti kép illusztráció!)

 

További cikkek a témában

Újabb kutyákat mentettek ki egy autóból

Újra autóba zárt kutyára találtak

Majdnem meghalt a kutya a forró autóban

Ha nincs más lehetőség, törd be az autó ablakát!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...