Saját KB bal
Saját KB jobb

Majdnem meghalt a kutya a forró autóban

Úgy tűnik,mindhiába a sok figyelmeztetés, mégis van olyan, aki képes a tűző napon álló autójában hagyni kutyáját. Az autóban már sokkos állapotban lévő francia bulldogot egy járókelő vette észre Szombathelyen a Szelestey utcában.

Egy hölgy sétált Szombathelyen a Szelestey utcában, amikor nyüszítő, síró hangra lett figyelmes. Először arra gondolt, hogy egy kisbaba sírhat, és mivel az autók felől érkezett a hang, elkezdte keresni a gyereket – írja a Nyugat.hu.

Gyerek helyett egy már sokkos állapotban lévő kutyát talált egy forró autóba bezárva, ránézett a kocsin lévő parkolójegyre, és kiderült, hogy több mint húsz perce lehetett a tűző napon álló autóban a kutya. Igaz, hogy az egyik ablak néhány centiméterre le volt húzva, de ez a 32 fokos kánikulában, a tűző napon álló autóban gyakorlatilag semmit nem ér, ezért segítséget kért a közelben állóktól, akik hívták a rendőröket és az állatmentőket, és amíg ők kiértek, az autó ablakát lejjebb rángatták, így ki tudták nyitni az ajtót – számolt be a Nyugat.hu


Fotó: Nyugat.hu

A nagyon rossz állapotban lévő, hányó és remegő kutya nem tudott lábra állni sem, amíg a segítség megérkezett, vizet locsoltak rá és próbálták hűteni az állatot. Az állatmentők az állatkórházba szállították, egyelőre nem tudni, hogy a felelőtlen gazda okozta kínzást túl fogja-e élni a kutya, de az biztos, hogy ha néhány perccel később jön a segítség, akkor már nem sikerül megmenteni.

A Rendőrség állatkínzás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a tulajdonos ellen.

A cikk teljes terjedelmében a Nyugat.hu oldalán olvasható.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...