Legyen Augusztus 20. a kutyáknak is ünnep!

Tűzijáték! Felhívás az állatbarátokhoz! Szent István napja közeledtével, a felelős kutyatartókhoz és családtagjaikhoz fordulunk. A tűzijáték robbanásakor keletkezett hirtelen nagy erejű fény- és hanghatás sokkszerűen éri a szabadon lévő állatokat. A kutyák, az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás hatására rémülten menekülnek: megszokott környezetükből kiszabadulva elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek. Ezért kérjük a gazdikat, hogy fokozottan ügyeljenek kedvenceikre ezen a napon!

A legfontosabb teendők:

– Engedjétek be a házba, lakásba kutyáitokat augusztus 20-án este 8-11 óra között legalább erre a 3 órára!

– Csak pórázon sétáltassátok kedvenceiteket és lehetőleg ne vagy csak kevés időre hagyjátok egyedül!

– Tegyetek a kutyákra bilétával ellátott nyakörvet az elérhetőséggel, vagy – ha még nem tettétek volna – vegyetek számukra mikrocsipet állatorvosotoknál!

– Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék az ünnepet!

Az elkóborolt kutyák bejelentését és megtalálását segíti az a Kutyakereső alkalmazás, amit már a neten is elérhetsz: www.w-ebkereso.hu
Androidos telefonra itt töltheted le az alkalmazást: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telenor.hu.vigyelhaza

Biztosak vagyunk abban, hogy boldogabb lesz az ünnep, ha szeretteitek, barátaitok mellett feltétel nélkül hűséges négylábú társaitokkal is megosztjátok biztonságos otthonotokat!

Minden felelős állattartónak és kutyabarátnak Kellemes Ünnepet kívánunk!

 

 

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...