Mentsük meg a kiskutyám!

Egy igazán hiánypótló könyv jelent meg nemrég, amit feltétlen ajánlunk, hogy megajándékozd vele gyerekedet, unokádat, vagy barátaid gyerekeit!

Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám! című könyve, egy ovis kislány, és egy kiskutya barátságán, egymásra találásán keresztül mutatja be a menhelyek világát. Elmeséli, hogy bizony nagyon sok állat kerül be, és mi felelősséggel tartozunk irántuk. Menjünk és fogadjunk örökbe menhelyről, állatvédő szervezettől négylábú családtagot! Panka célja a könyvel, hogy az üzenete eljusson olyan családokba is, ahol nem gyakori téma az állatvédelem, de azok, akik rendszeresen kijárnak pl. kutyát sétáltatni, önkéntes munkát végezni, azok is kicsit magukra ismerjenek benne.

Megkerestük Pankát és így ír magáról: „Nagy állatbarát vagyok, (egy menhelyről örökbefogadott kutyus, két utcáról befogadott cica, és egyéb állatfajták gazdijaként) nem volt kérdés, hogy a számomra legfontosabb dolog, az állatvédelem legyen a könyvem témája. Úgy gondolom, gyermekkorban lehet és kell megalapozni az állatok szeretetének, tiszteletének fontosságát. A mesekönyvekben hiába szerepel kiskutya, kiscica, ezek az állatok mindig egy idealizált környezetben jelennek meg. A gyerekek és sajnos a felnőttek többsége sincs tisztában azzal, hogy bizony ma Magyarországon nagyon sok állat kerül menhelyekre és ebrendészeti telepekre. Ezt a témát szerettem volna belecsempészni a mesémbe.” 

Na, szóval ez egy igazán kerek gyerekkönyv! smile hangulatjel Ugye Te is megveszed, hogy a felelős állattartásra és az állatok szeretetére taníthassa a következő generációt?

Ja, és a képek között találsz egy kifestőt is: nyomtasd ki és mehet a színezés! 🙂

Megvásárolható a hazai könyáruházakban.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...