Pásztorkutyák találkoztak

Több mint kétszáz kiállított és versenyző kutyát látott vendégül a Salföldi Természetvédelmi Major a 15. magyar pásztorkutya találkozón.

A Skobrák Ferenc versenyen két napon át puli-, pumi- és mudi-tenyészszemlét és kiállítást láthattak az érdeklődők, valamint terelőversenyt, terelésiképesség-vizsgát, munkaversenyt, karaktertesztet szintén szerveztek a rendezők -– tudtuk meg Keve Gábortól, a szervező Duna–-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület elnökétől. Mindemellett a Balaton-felvidéki és bakonyi hagyományőrzők szokásos pásztortalálkozója is várta a vendégeket, csikósbemutatót tartottak, de a lovak szabad idomításába szintén bepillantást nyerhettek az érdeklődők.


Wenzel Kata, a XVIII. Magyar Országos Terelőbajnokság II. minősítő fordulójának egyik versenyzője 
Fotó: Jávorszky Éva

Az eseményeken a kiállítók és versenyzők több mint 200 kutyával vonultak fel, de sokan érkeztek kutya nélkül is, csupán nézelődni és csodálni a négylábú kedvenceket. A rendezvényen immár magyar pásztorkutyákat tartó külföldi résztvevők is voltak, csehek, svédek, osztrák vendégek érkeztek a seregszemlére. A napot élő citerazene zárta közös éneklés mellett.

Tóth B. Zsuzsa
likebalaton.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: likebalaton.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...