Szigorítják a kutyatartást a brit hatóságok

Angliában és Walesben a brit hatóságok arra készülnek, hogy a jövőben szigorúbban büntetik meg azokat az embereket, akik veszélyes kutyákat agresszióra nevelnek. A veszélyes kutyáról szóló törvény ilyen négylábúak között sorolja fel például a pitbull terriereket (vagy éppen a cane corsokat) – írja a Blikk

A bíróságok részére tervezett új ajánlás értelmében két év helyett akár maximum 14 évi börtönbüntetésre is ítélhetik azt az embert, akinek kutyája embert öl. A tervezet most szakértőkhöz kerül, ezt követően nyilvános vitára kerül sor. A BBC becsléseket ismertetett, amelyek szerint Angliában évente több mint 200.000 embert harapnak meg kutyák. (Blikk)

Hazánkban is szigorú szabályozások vannak érvényben, helyi rendeletek szabályozzák mely kutya minősül veszélyes kutyának, ennek következtében mely fajtákra kell például közterületen szájkosarat tenni. Civil szervezetek és kutyaiskolák is szeretnék javítani a kutyás társadalom megítélését, éppen ezért kezdeményezések indultak el a témában, céljaik között szerepel a kutyás társadalom integrálása úgy, hogy a kutyák életének, életterének kedvező feltételeket biztosítsanak. Elképzelésük között szerepel a városi kutyavizsga beveztése is. Érvek és ellenérvek. A cikk és a rádiófelvétel ITT található.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...