Saját KB bal
Saját KB jobb

Gyilkos kutyatáp gyártásával vádolják a Purinát

Hatalmas botrány lehet, ha bebizonyosodik, hogy az amerikai Nestlé Purina PetCare Company állateledelgyár termékeiben olyan mérgező adalékanyagokat használ, melyek állatok és emberek számára egyaránt veszélyesek – számol be róla a Dívány.hu az NBC cikke alapján.

Ezzel vádolja ugyanis egy kaliforniai férfi által benyújtott perindítvány a céget, azt állítva, hogy az ő elpusztult kutyája mellett több ezer kutya megbetegedését illetve halálát okozhatta a cég Beneful nevű szárazeledele. Megkérdeztük a magyar Nestlét, forgalmazzák-e itthon ezt a kutyatápot, és tervezik-e a visszahívását.

A kaliforniai Frank Lucido szerint családjuk három kutyáját – egy négy éves németuhászt, egy nyolc éves angol bulldogot és egy 11 éves labradort – tavaly decemberben kezdték el a Beneful táppal etetni. Január végére a három állat közül egy elpusztult, kettő pedig megbetegedett. A boncolás belső vérzésre utaló jeleket tárt fel, illetve bevérzéseket a májon. Hasonló tünetekkel került állatorvoshoz a család németjuhásza is, nem sokkal a bulldog halála előtt. A németjuhász végül megúszta, most mindkét életben maradt kutya megfigyelés alatt áll.

3000 eset, azonos tünetek

Az állatorvosi vizsgálat során belső vérzésre és a máj működési zavarára derült fény, mely lehet mérgezés tünete – mondta a család ügyvédje az NBC-nek. A család házát épp felújítják, így három kutyájukat három különböző lakásban tartották az elmúlt két hónapban.  “Mind a három kutya más-más hatásoknak volt kitéve” – vázolta a tényeket Jeffrey B. Cereghino, a Lucido családot képviselő ügyvéd, amikor az azonos tünetek lehetséges hátteréről beszélt. ” Az egyetlen, ami mindhármuknál megegyezett, az a kutyatáp” – mutatott rá az ügyvéd.

A történet azért kerülhetett be a hírekbe, mert Lucidoék történetéhez kísértetiesen hasonló panaszokról számoltak be már más vásárlók is, akik ezzel a termékkel etették az állataikat. Eddig már több mint 3000 online bejelentés érkezett a a Beneful táppal kapcsolatban többek közt belső vérzésről, a májfunkciók csökkenéséről vagy a máj teljes leállásáról, hányásról, hasmenésről és súlycsökkenésről. A felperes állítása szerint a megbetegedésekről a Beneful táp tehet, ezen belül is két adalékanyag: a propilén-glikol és a mikotoxinok a lehetséges egészségkárosító tényezők.

A cikk tovább, teljes terjedelmében a Dívány.hu oldalán olvasható.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...