Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikulásnapi kutyaelsősegély tanfolyam Kecskeméten, sztárokkal

A Magyarországon egyedülálló hiánypótló kezdeményezés ötlete, először könyv formájában öltött testet, Kis Anna és dr. Mező Tibor jóvoltából a Nyújts segítő mancsot! című könyv kiadásával. Az ötlet megfogalmazódásának városában, Kecskeméten került sor az évzáró kutyaelsősegély tanfolyam megtartására.

A könyv alapvető célja az volt, hogy mindenki számára érthető módon iránymutatást adjon, hogyan tudja kedvencét elsősegélyben részesíteni baleset, mérgezés, vészhelyzet esetén addig, amíg az állatorvosnál a szakszerű ellátást megkapja. Segítséget nyújtani abban, hogy időben felismerje kedvence betegségre utaló jeleit, tüneteit, valamint hasznos tanácsokat adni a kutyusok tartásával kapcsolatban.

Idén márciusban jött a kutyaelsősegélytanfolyam szervezésének ötlete, amely Nyugat-Európában és a tengerentúlon már a mindennapos gyakorlat része. A szervezők ezt a gyakorlatot szeretnék meghonosítani hazákban is. Nem titkolt céljuk volt, hogy az ország több régiójában, városában ismertessék meg a kutyagazdikkal a kutyaelsősegélynyújtás fogásait.

Az első tanfolyamokat Budapesten rendezték meg, ezt követték a vidéki nagyvárosok. Júliusban hazaért a tanfolyam, melyről itt számolt be a helyi és országos média.

Az év utolsó tanfolyamát december 6-án, stílusosan Kecskeméten rendezték meg. A tanfolyamnak két sztárja volt. Az egyik sztár természetesen Molly kutyus, gazidjával Csillával. Molly az első tanfolyamon megszokott nyugalommal viselte a rajta bemutatott kötözési és egyéb fogásokat. A másik sztár Pálházi Zsófi volt. Ő az a 11 éves kislány, aki többek között az első kecskeméti tanfolyamon tanultakat felhasználva, megmentette ikertestvére kutyájának, Bonbonnak az életét. Az eseményről több média is beszámolt, így a Kutyabarát.hu is.

Most, Benedek is elvégezte a tanfolyamot.

A szervezők örömére, ez volt a 18. tanfolyam 2014-ben. Az indulásnál bizakodóak voltak, de maguk sem hitték, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Természetesen jövőre folytatják.

További képek a Kutyaelsősegély oldalán.

A szervezők köszönik a szervezésben segítők munkáját, a résztvevők aktivitását, nem utolsósorban köszönő szavaikat és pozitív visszajelzéseiket.
Minden kedves kutyagazdinak és kutyusnak Kellemes Ünnepeket Kívánnak!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...