Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy remek kutyás nap Zalában

Szeptember 13-án Zalaegerszegen jártunk, az immáron 7. alkalommal megrendezett Országos Retriever Találkozón, ahol nemcsak a retrieverek voltak szívesen látott vendégek.

A babonásokat meghazudtolva, a 13-as „szerencseszám” lett, hiszen az elmúlt napok trópusi monszunszerű esőzését látva egy fabatkát sem adtunk volna az esőmentes időjárásért. Fortuna istenasszony azonban a kegyeibe fogadta a rendezvényt szervező Göcsej Kutya Klubot és a Golden Retriever Kört, így a reggeli szemetelő eső is elállt a rendezvény kezdetére.

  

Már a hivatalos megnyitó előtt kezdett gyülekezni a kis létszámú, de annál lelkesebb kutyás csapat. A retrieverek boldogan vetették bele magukat a Gébárti-tó vizébe, majd azonnal birtokba vették a már felállított agility pályát is.

Az egyik legnépszerűbb játéknak az idén is az úszóverseny ígérkezett, így közkívánatra már reggel ezzel a „versenyszámmal” indult a nap.

  

Az úszóbajnokság csak Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba megnyitó beszéde idejére szakadt félbe, hogy azután újult erővel folytatódhasson a versengés.

A délelőtt folyamán egy kis akadályversennyel kombinált jelölőverseny is zajlott, melyben próbára tehettük retrieverünk egyik veleszületett képességét.

Mivel némi pihenés a gazdiknak és a kutyáknak is jól jött, a felállított sátorban Dr. Gombos László előadását hallgathattuk meg kedvenceink egészségvédelméről.

Mindeközben a hatalmas bográcsban már rotyogott a babgulyás és készültek a saslikok is, így az előadás után a fantasztikus illatoktól megéhezve láttunk neki az ebédnek, mely mint mindig, nagyon finom volt.

Délutánra még a nap is kisütött, így a résztvevők száma folyamatosan nőtt, a szervezők legnagyobb örömére. Az ebéd utáni játékos vetélkedők során a gazdik ügyességét is próbára tették, illetve az agility pályán is lehetett gyakorolni a háziverseny kezdetéig.

Az újonnan érkezők kedvéért újabb fordulóra került sor az úszóversenyben, sőt még a korábban elért eredmények javítására is volt lehetőség.

Az eredményhirdetés és a tombola sorsolás előtt hallgathattuk meg a nap második előadását, melynek során megismerhettük a vérszívó paraziták életét, támadási formáit, az általuk terjesztett betegségeket, valamint a védekezés lehetőségeit.

A napot az igen népszerű, és már hagyományosnak számító dummy (a retrieverek képzéséhez használatos műapport) dobó verseny zárta, ahol három forduló után avattunk győztest.

A nap végére minden gazdi és kutyus kicsit fáradtan ugyan, de új élményekkel és ismeretségekkel gazdagodva térhetett haza a csodálatos Gébárti- tó strandjáról.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a rendezvény szervezőinek és a programok lebonyolításában közreműködő valamennyi segítőnek egész napos munkájukért!

 

Egerszegi Krisztina

(fotók: B.viki photo és a Szerző)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...