Kedvenceikkel együtt mentek dolgozni

Idén először a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum is csatlakozott a „Vidd Magaddal Kedvencedet Dolgozni Nap” mozgalomhoz, így a múzeum díszudvara egész nap kutyaugatástól volt hangos. A háziállatokkal együtt eltöltött nap sztárvendége az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészkutyája volt.

Augusztus 16-a a Hontalan Állatok Világnapja, ezért minden évben az ehhez a dátumhoz legközelebb eső pénteken tartják a Vidd Magaddal a Kedvencedet Dolgozni Napot. A mozgalom legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára, a sok gazdátlan állatra, valamint az állatok ivartalanításának fontosságára, mint megelőzés eszközére. Emellett segítséget nyújt az adománygyűjtésben állatvédő szervezeteknek, idén például a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület perselyébe került az adakozók pénze.

A jeles nap kiemelt programja volt a tűzszerész kutyás bemutató a múzeum díszudvarán, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred jóvoltából. A kiválóan kiképzett kutya bebizonyította, hogy képes a kapott parancsokat fegyelmezetten teljesíteni és kiszagolni a robbanószereket, valamint hogy fajtársaihoz hasonlóan rajong a labdáért és mindig kapható egy kis játékra a gazdájával. 


Fotók: Kovács Dániel

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: honvédelem.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...