Saját KB bal
Saját KB jobb

Mindent az állatok védeleméért – Állatvédőrség alakul Nagykanizsán

Nagykanizsán, a négylábú jószágok védelme érdekében állatvédelmi őrszolgálatot hoz létre az önkormányzat. Ehhez pedig tagokat keresnek: olyanokat, akik szívükön viselik a kutyák-cicák sorsát, s nem is restek értük cselekedni. Emellett pedig abban is párbeszédet kezdeményez a kanizsai polgárokkal a városvezetés, hova kerüljenek elhelyezésre a kutyaürülék-gyűjtő edények.

Nagykanizsa Önkormányzata még 2012 novemberében hirdette meg a felelős állattartást szolgáló 3 éves programját. Ennek keretében ez év ősszel megkezdték a városban a kutyafuttatók építését valamint a kutyaürülék gyűjtő edények kihelyezését is.

Ahogy a kutyafuttatók helyszínének kijelölésénél, úgy az ürülékgyűjtő edények telepítésénél is messzemenőkig figyelembe akarjuk venni a város lakosságának véleményét, javaslatát. A beszerzésre kerülő edények hatékony kihelyezése érdekében is kérjük Önöket, szíveskedjenek javaslatot adni arra, hogy az edények letelepítése konkrétan hová történjen. Ez azért is fontos, hogy valóban a leggyakoribb”kutyasétáltató útvonalak”mentén legyenek gyűjtőedények, illetve elkerüljük az olyan, felesleges telepítéseket, ahol a használatuk minimális lenne – olvasható a polgármester, Cseresnyés Péter által kiadott felhívásból.

Ahogy az is, hogy főként a kutyatartók kezdeményezésére – de összhangban az önkormányzat céljaival, érdekeivel is – támogatni kívánják a városban egy állatbarátokból álló, alulról építkező és majd civil szerveződésként működő állatvédelmi őrszolgálat, állatvédőrség létrehozását  2014.szeptemberétől.
Az állatvédőrséggel, a szervezet munkájában való önkéntes részvétellel kapcsolatban további információt dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó nyújt a 06203990726-os telefonon illetve a szakmai tájékoztató anyag le is tölthető.

Kérjük Önöket, hogy az edények elhelyezésére vonatkozó konkrét javaslatukat vagy az állatvédőrséghez való csatlakozásról a szándéknyilatkozatukat 2014.szeptember 1. napjáig szíveskedjenek megküldeni az [email protected] címre emailen vagy pedig a Polgármesteri Hivatal előterében illetve a”Kedvencek” Állateledel Szaküzletben (TESCO) elhelyezett gyűjtőládába bedobni.

Szándéknyilatkozat


Alulírott 
Név:………………………………………………………………………………………………………………………..
Lakcím: ………………………………………………………………………………………………………………….
Telefon:……………………………………….…………………………………………………….. 
E-mail: …………………………………………………………….…………………………………….
kijelentem, hogy a nagykanizsai állatvédelmi őrszolgálat (Állatvédőrség) munkájában önkéntesként részt kívánok venni.


Javaslom, hogy kutyaürülék gyűjtő edények kihelyezése az alábbi helyekre történjen:


…………………………………………..utca……szám……………………………………………………utca…….szám.

Nagykanizsa, 2014.augusztus……………………………………………………aláírás

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: kanizsaujsag.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...