Saját KB bal
Saját KB jobb

Végleg bezár a kecskeméti kutyajátszótér

„Végre egy hely, ahonnan nem vagyunk kitiltva” – áll a kecskeméti kutyajátszótér bejáratánál nagy betűkkel. A szlogen elavult, a játszótér végleg bezárt. Új helyet keresnek neki. – írja a hírösvény.hu

Tavaly ősszel kezdődött az ebzárlat Kecskeméten és környékén, ekkor szüntették be a széchenyivárosi kutyajátszótér működését. A zárlatot idén július végén feloldották, a játszótér azonban zárva maradt. A város egész területéről érkező kutyatartók nem értik, miért? 

A Hírösvény megkérdezte a kutyajátszóteret gondozó Menhely az Állatokért alapítványt. Megtudtuk, nem az ő hatáskörük az újra nyitás.

Mi is csak azt az információt kaptuk, hogy ez a játszótér nem lesz már kinyitva, mert nagyon sokat fel vannak háborodva miatta – mondta Hornyákné Saci. A szóvivő hozzátette, jelenleg is keresik az új helyet, ahová pillanatok alatt át tudnák telepíteni az eszközöket. 

Az önkormányzati területen lévő kutyajátszótér 2012 áprilisában nyílt. A körzet önkormányzati képviselője, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester az akkori – országos tévéhíradókban is szerepelő – megnyitóünnepségen azt mondta, lakossági kezdeményezésre hozták létre a speciális kutyafuttatót, a városrészi önkormányzat másfél millió forinttal támogatta a kezdeményezést. A játékok és a berendezések felajánlásokból származnak. Úgy tudjuk, az önkormányzathoz azonban azóta is folyamatosan érkeznek a környéken lakók panaszai szóban és írásban. Sérelmezik, hogy a játszótérre érkező ebek a környékre piszkítanak, egymásra hangosan ugatnak, a gazdáik pedig beülnek a játszótér padjára, klubként használják, dohányoznak és szintén hangosan társalognak egymással még késő este is. Több panaszos azt mondta lapunknak, hogy szerintük engedélye sincs a kutyajátszótérnek.

Hasonló panaszok a tíz méterre működő játszótér miatt nincsenek, ezért sok kutyás úgy érzi, egyszerű kötekedésről van szó.

A Széchenyivárosban sok ember tart kutyát. Ez egy életforma, ami nem könnyű, de a paneléletet szebbé teszi. Biztos nehéz ezt megérteni másoknak, de nekünk így teljes az életünk. Nem ártunk mi senkinek és erős túlzásnak tartjuk néhány összeférhetetlen ember miatt a drága és jól kihasznált terület lezárását – mondja Petra, aki csivavájával napi több órát sétál. A nő elmondta, többen azt gondolják a közeledő önkormányzati választások miatt került lakat a kis játszótérre, hogy az elégedetlenkedők szavazatai ne vesszenek el.

A kutyajátszótér gondozást végző Menhely alapítvány most új helyszínt keres. Úgy tudjuk, a mostanihoz hasonlóan egyszerű kutyafuttatóként működne az új helyszín. Az alapítvány úgy véli, továbbra is a Széchenyiváros lenne a legjobb, hiszen itt él a legtöbb, lakásban tartott kutya.

Kecskeméti kutyabarátok! Segítsetek az alapítványnak: Ti hová tennétek az új kecskeméti kutyajátszóteret?

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hirosveny.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...