Veszélyben az állatmenhely – a lakosságban bíznak

Komoly veszélybe kerülhet a miskolci állatmenhely. A közelmúltban támogatások, adományok segítségével felépített létesítmény a Sajószigeti úton  évente több mint hatszáz kutyán segít, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) dolgozói most az állatbarátok segítségét kérik. Csaknem kétmillió forintra lenne szükségük. – írja a minap.hu

Kisfalvi Nyina, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, más szervezetekhez hasonlatosan a MÁSA esetében is a személyi jövedelemadó felajánlható 1 százaléka a legfőbb bevételi forrás. A köztartozások miatt azonban ettől el lehet esni.

Sajnos ugyanaz a helyzet, mint tavaly ilyenkor. Hiába van költségvetésünk, nem mindig tudjuk belőni pontosan, s most 1 millió 800 ezer forintra lenne szükségünk októberig, a felajánlott 1 százalékok kiutalásáig, hogy lehetőségünk legyen a fennmaradásra – mondta Kisfalvi Nyina.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyén 380 kutyáról és macskáról gondoskodnak. – Jelenleg 570 ezer forint köztartozásunk van, aminek volna fedezete a tervezett költségvetés szerint, de olyan nagy összegű nem várt kiadásaink adódtak az elmúlt pár hónapban, amit már nem tudunk kezelni.

Gépészeti berendezéseink mentek tönkre, a balesetes állatok száma kétszeresére emelkedett az elmúlt hónapokban. Közben folyamatosan fejlesztjük az állatok elhelyezését és kényelmét szolgáló építményeket, közösségi programokat szervezünk, megragadunk minden lehetőséget – tette hozzá.

Tavaly 654 kutya és 105 macska került be hozzájuk, idén pedig eddig 337 kutyáról és 61 macskáról gondoskodtak – aki a MÁSA-nak segít, az bajba jutott állatokon segít!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: minap.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...