Saját KB bal
Saját KB jobb

Hazaérkezett a Kutyaelsősegély tanfolyam

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés Kecskemétről indult. A tanfolyam megálmodója, főszervezője és előadója, Kis Anna, a „Nyújts segítő mancsot!” című könyv egyik szerzője, aki a témában szerzett elméleti és gyakorlati ismereteit szeretné átadni minél több felelős kutyagazdinak.

Az első tanfolyam idén márciusban került megrendezésre Budapesten, ahol a szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy országos szintre terjesszék ki az előadások helyszíneit. A régiókban, megyei szinteken és városokban biztosítsanak lehetőséget az érdeklődők számára az ismeretek megszerzéséhez.

Az eltelt időszakban a szándék valóra vált. A budapesti hat tanfolyamot követően, a hetedik Pécsen került végrehajtásra, a nyolcadikat, júliusban rendezték Kecskeméten. Ennek eredményeként, a szervezők már több városból (Mosonmagyaróvár, Győr, Eger) is kaptak meghívásokat.

A Kecskeméti televízió, Kedvenc Magazin műsorának jóvoltából készült riportfilm, a nyilatkozók, átfogó képet adnak az elsősegélynyújtás, a tanfolyam céljáról, a kutyagazdik ilyen irányú ismereteinek fontosságáról.

Többek között, a könyv társszerzőjétől, Dr. Mező Tibortól azt is megtudhatjuk, hogy hazánkban az állatorvosi egyetemen sincs ebben a témában képzés, tehát ez valóban egyedülálló könyv és tanfolyam.

Hasznos információk, és az eddigi tanfolyamok összeállításai: https://www.facebook.com/kutyaelsosegely

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...