Már a szegedi vendéglátósok is kiszolgálják a kutyákat

A nagy nyári melegben a szegedi köztereken is egyre több figyelmet fordítanak az állatok itatására, a Napfénypark beváráslóközpontban tábla hirdeti a frissítő helyét.

A Dunántúlon már régóta elfogadott dolog, hogy a négylábúak is bemehetnek az éttermekbe, cukrászdákba. A Dél-Alföldön még van hová fejlődnünk, azonban Szeged is kezd felzárkózni a mintához: egyre több szabadtéri pizzázóban és kávézóban kiszolgálják a kutyusokat, amennyiben a gazdi kéri. A Napfényparki bevásárlóközpont barkács és háztartási boltja is nemrégiben építtetett kutyaitatót a gazdira várakozó ebeknek, ahol naponta többször is friss vízzel töltik fel a fémtálkát.

“Budapesten kérés nélkül kihozzák az itatótálat, Szegedre az elmúlt 1-2 évben kezdett el begyűrűzni ez a jó gyakorlat. A vendéglátó egységek már nem zárkóznak el úgy a kutya jelenlététől, mint régebben. Azt is meg kell jegyezni, hogy a gazdis állatok mind oltottak, féreghajtóval kezeltek, egyszóval egészségesek” – hívta fel a figyelmet Szerencsés Tilla, a Tappancs Alapítvány kuratóriumi tagja. Azt is megosztotta portálunkkal, mit együnk, ha olyan helyen nyaralunk, ahol nem tudják ellátni kedvencünket: “a nagyobb áruházak kínálatában már szerepelnek a mobil hordozható kulacsok, kifejezetten kutyák számára”. Ezzel felszerelkezve bátran nekivághatunk egy hosszabb esti sétának, akár a belvárosban is. A kutyás közösségnek természetesen jól esik a gondoskodás, a hotelekben és campingekben is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az állatbarátokra és a velük érkező csahosokra. Szeged határában két éve nyílt meg a blökiúsztató.

Gaál Bernadett
(szegedma.hu)

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...