Saját KB bal
Saját KB jobb

A nyugalom bűvöletében

Azt eddig is tudtuk, hogy a Hotel Szépalma kutyabarát szállás, hiszen a kutyabarát szálláshelyeink között már eddig is kiemelten szerepelt, a kapott visszajelzések alapján. Azért személyesen is ki szerettük volna próbálni! A szálloda a Bakony szélén, Zirc mellett egy csendes, nyugodt, erdőkkel övezett, gyönyörű természetvédelmi helyen található.

Már a megérkezéskor tapasztalható, hogy kedvesen fogadják az embert akár kutyával, akár kutya nélkül érkezik. Ami meglepő, hogy semmiféle tiltólistát, figyelmeztetést nem kapunk, hogy hova mehetünk, hova nem, mindig legyen pórázon a kutyánk, étteremben hova üljünk, szedjük össze stb. Ez valószínűleg nagyban annak köszönhető, hogy az a nem kevés vendég, aki kedvencét is magával hozta, a felelős kutyatartók közé tartozik: étteremben senki nem vette le a pórázt, nem voltak fel-alá rohangáló kutyák az éttermi részben, és a hotel folyosóján, igazi jól nevelt kutyák és gazdik társaságába csöppentünk. 

A Hotel Szépalma hatalmas területe igazi kutya paradicsom: árnyas lugasokkal, vadkacsákkal teli kis tóval, vadregényes erdővel, lovardával. Itt találkoztunk az első olyan arborétummal, ahova kutyát is vihettük – itt valószínűleg hozzánk hasonlóan úgy gondolják, hogy egy pórázon mellettünk sétáló kutya, nem tesz semmiféle kárt egy több százéves fenyőben vagy egy mogyoróbokorban. A szálloda környékén kiváló kirándulóhelyek találhatók, ahol a kutya akár póráz nélkül is szaladgálhat, szabadon.

Találkoztunk gyönyörű hatalmas ír farkaskutyával és tündéri kis ölebekkel, mindannyian láthatóan jól érezték magukat a Szépalmában, a gazdik is. Csak ajánlani tudjuk a Szépalma Hotelt, Mamba kutya nem különben!

 

Szépalma Hotel és Ménesbirtok

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...