Saját KB bal
Saját KB jobb

Nagy állati hétvége Miskolcon

Nagy állati hétvégére készülnek a miskolci Belvárosi Ligetben. A két napos – szombaton és vasárnap – eseményen számos alapítvány mutatkozik be, de lesznek versenyek és egyéb szórakoztató programok is – a családi hétvégén minden a kutyákról szól majd. – számol be a hírről minap.hu

A legnagyobb, legszebb, legviccesebb, legcsúfabb, legkisebb kutyákat keresik majd hétvégén a Belvárosi Ligetben megrendezendő Nagy Állati Hétvégén. A két napon át tartó, családi rendezvény elsődleges célja természetesen a szórakoztatás, de nemesebb vizekre is eveznek a szervezők – a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet, s adják meg a megfelelő információkat ahhoz, hogy a felelősség még hatékonyabban és a kutyák számára is élvezetesen gyakorlatba vezethető legyen.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón, a helyszínen Kiss Gábor alpolgármester, az esemény fővédnöke elmondta, örül a nagyszerű kezdeményezésnek, hiszen Miskolcon nagyon sokan tartanak állatot – főként kutyát. Felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, hiszen mint fogalmazott, az állattartás divatos, főként a gyerekek körében, de fontos az is, hogy minél fiatalabb korban tanulják meg a kicsik, hogyan kell felelősen, jól bánni egy kutyával.

Voltam már olyan rendezvényen, ahol állatorientált volt a sérült gyerekek kezelése, s az is bizonyította, az állatok, a kutyák rendkívül jó hatással vannak a beteg gyerekekre. Számos olyan szervezet mutatkozik be hétvégén a Belvárosi Ligetben, amelynek profilja középpontba helyezi a kutyákat, s az ő jótékony létüket. Miskolc városa is fontosnak tartja az állatokat, remek példa erre Mancs szobra is, de a felelős állattartás a legfontosabb, amit el kell sajátítani. Fontos üzenettel is bír majd az esemény a szórakozás mellett – mondta az alpolgármester.

Azok a szervezetek, alapítványok, amelyek bemutatják, milyen sokoldalúak az ember legjobb barátai, lehetőséget kapnak arra, hogy ismertségüket, elismertségüket növeljék, erősítsék.

Az állati hétvégén lesz többek között kutyaiskola-bemutató, kitelepül a miskolci állatkert, számos amatőr verseny pedig a kutyások kedvét keresi majd – a kategóriák között szerepel majd a legszebb, legcsúfabb, legnagyobb, legkisebb, legviccesebb kutya.

Bemutatkoznak a rendőrkutyák, a Spider Mentőcsoport mentőkutyái, a Mancs a kézben Mentőkutyás Egyesület és a Borsod Dogsport is, de lesz yorki találkozó, és érkezik a MÁSA is – ők gazdit kereső kiskutyákat is magukkal hoznak, az Új Hajnal Főnix Alapítvány pedig terápiás kutyáit mutatja be.

Dobainé Demján Vera, az új hajnal alapítvány ügyvezetője elmondta, friss alapítvány még az övék, hiszen 2013 októberében jött létre, de igyekeznek bemutatni, mi mindenre képesek a kutyáik.
Három-négy régi, már nagyon okos terápiás kutyát hozunk, illetve két még fiatal növendék is érkezik. Emellett két lovat is hozunk, akik szintén terápiás szolgálatot teljesítenek a beteg gyerekek nagy örömére, de lesz kecske, bárány is – sorolta.

A bemutatók sorából hamar kiderül majd, miért a kutya az ember legjobb barátja. Kiderül, mi mindenben tudnak segíteni például a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola négylábú „diákjai”, de a felelősség egyértelműen az embereken van, akiknek kötelességük a törődés. Erre hívja majd fel a figyelmet az Országos Állatvédőrség borsodi szervezete.

Két éve működik a megyei csoport. A felelőtlen állattartás és az állatkínzás ellen harcolunk, s azért dolgozunk, hogy a kutyák ne kerüljenek ilyen bajokba. A hétvégi találkozóra gazdit kereső kutyákat hozunk majd elsősorban. Lesz zsákbamacska, tombola, adománygyűjtés, hiszen támogatást nem kapunk, így az adományozóktól függünk – mondta Kovács Katalin az állatvédőrség megyei csoportjának képviseletében.

A Nagy Állati Hétvége szombaton, délelőtt 10 órakor kezdődik, s vasárnap is ugyanebben az időpontban nyílnak majd meg a Belvárosi Liget kapui, hogy egy igazán család- és állatbarát program fogadhassa az érdeklődőket.

K. J.
Fotó: F. K. Cs.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: minap.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...