Megpróbálta a lehetetlent

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság zámolyi körzeti megbízottja kutyája segítségével fogott el egy gyümölcstolvajt, aki el akart futni a rendőr és négylábú társa elől. A rendőrkutya azonban gyorsabbnak bizonyult.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság zámolyi körzeti megbízottja 2014. július 28-án délben telefonon kapott bejelentést arról, hogy egy gyanús férfit láttak Zámoly külterületén a hétvégi házas övezetben.  A körzeti megbízott Kito nevű szolgálati kutyájával valamint a helyi polgárőrség vezetőjével azonnal a helyszínre indult.

Az egyenruhás rövid időn belül megtalálta és igazoltatta a férfit, aki dinnyével és barackkal tele hátizsákkal tartott a hétvégi telkektől a falu irányába. A tolvaj először megállt, majd a zsákmányt hátrahagyva futni kezdett, de Kito 30 méteren belül utolérte és a földön tartotta a gazdája odaérkezéséig.

A körzeti megbízott a 25 éves sárbogárdi lakost elfogta és a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállította, ahol a férfit a nyomozók szabálysértési őrizetbe vették.


Kito és gazdája

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: police.hu

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...