Órákig őrizte haldokló társát a kutya

A szívfacsaró jelenetre egy járókelő figyelt fel. Lefotózta a két kutyát, a kép pedig néhány nap alatt világhírű lett. – olvasható a hir24.hu oldalon

„Épp a templomból jöttünk ki, amikor az út túloldalán felfigyeltem a szokatlan jelenetre. Még soha nem láttam hasonlót: egy kutya állt a sérült társa felett. Meg se mozdult, még akkor sem, amikor egy autó alig pár centire tőle húzott el” – mondta Michael Mason a ma már világhírű kép előzményeire a WSBTV riporterének.

„Nem szerepelni akartam, csak segíteni. Amikor belenéztem annak a kutyának a szemébe, végtelen szomorúságot láttam. Olyan volt, mintha a segítségemet kérné, és bíztam benne, hogy ha lefotózom, valamelyik ismerősöm majd tud neki segíteni.”

Herman, a staffordshire terrier azután kezdett virrasztani társa mellett, hogy a szukát elütötte egy autó. Végül állatmentők vették gondozásba, akik elmondták, bár meg van ijedve Herman egy alapvetően nyugodt és jámbor természetű kutya. Hozzátették, egyáltalán nem szokatlan, hogy egy kutya az emberi gyászhoz hasonló viselkedést produkáljon: „A kutyák éppúgy kötnek barátságokat, mint az ember. Ha ezt a barátot elvesztik, ők is éppúgy szenvednek, ahogy egy ember is szenvedne” – mondta Kerry Moyers-Horton, a Fulton megyei állatsegítő szolgálat vezetője.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...