Őrző-védő kutyák nemzetközi versenye Mártélyon

Első alkalommal rendezett szolgálati és őrző- védő kutyáknak nemzetközi versenyt a 3M Kutyaiskola, amit július 20-án Mártélyon tartottak meg. A rendezvény egyben záróakkordja volt az egy hetes táborunknak – mondta Fejes Imre, szervező, aki szerint sikeres versenyt bonyolítottak le, melynek tervezik a folytatását. – olvasható a promenád.hu oldalon

– A kutyák között vegyes volta felhozatal – kezdte beszélgetésünket Fejes Imre, aki hozzátette, voltak német, belga és holland juhászkutyák egyaránt. A verseny követelményei igen magasak voltak, mert a fegyelmező és az őrző- védő részeket egyben kellett megoldaniuk a nevezőknek, így összesen 11 feladatot kellett teljesíteniük.

A vasárnapi verseny egyben záró motívuma volt a táboruknak, amely szintén nemzetközi szintű volt és összefogta a négy Európai sportot – tájékoztatott Fejes Imre. A szervező szerint egy jó héten és versenyen vannak túl, melynek tervezik folytatását.

A megmérettetést végül Renkecz Balázs és kutyája Tina nyerte, második az osztrák Knüppel Daniella lett Burannal, míg a harmadik helyen a szintén osztrák Renata Lindner végzett Arzennal.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: promenad.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...