Bor és kutya. Interjú egy kutyabarát borásszal

Hernyák Tomiról már korábban is tudtuk, hogy kiváló borász, aki aktívan tevékenykedik az etyeki családi birtokon, és egyben a DiVino Gozsdu házigazdája. Azt azonban csak a közelmúltban tudtuk meg tőle, hogy sűrű mindennapjai aktív résztvevője Bijou kutya. Hernyák Tomi zöldveltelinije nagy kedvencünk, de nem csak azért mert finom, elfogultak vagyunk a címke miatt is…

Olvassátok el, egy igazi kutyabarát borásszal: Hernyák Tomival készített interjúnkat:


Kutyabarát.hu: Kérlek, mesélj nekünk pár mondatban Bijou-ról!

Hernyák Tomi: Bijou idén 5 éves. Fiatal kora ellenére olyan, mintha mindig is a birtokunk része lett volna. Nincs borkóstoló program nélküle. Teljes mértékben kiveszi a részét a vendégfogadásból. Az éppen aktuális kedvenc plüssjátékával fogad minden vendéget, és egy-egy pogácsáért órákat tud illedelmesen szemezni az emberek lábánál. 

Kutyabarát.hu: Miért pont a francia bulldogra esett a választásod? Esetleg más kutyafajta iránt is lelkesedsz?

Hernyák Tomi: Valóban több kedvencünk is van a családban. Az első kutyám egy német dog volt, aki – mint mindenki első kutyája – örök szerelem marad. Viszont az életem talán legpörgősebb időszakában a praktikumot is szem előtt kell tartsam, és lássuk be a német dog nem az a mindenhová elvihető kutya.

Egy kecskeméti barátomnál láttam először ilyen barna foltos francia bulldogot, és a vicces külleme mellett azonnal elragadt a habitusa. Nyugodt, szófogadó értelmes kutyák, akik bármikor jókedvre derítenek az ábrázatukkal. 

Francia bulldog mindig lesz a családban ez már fix. A párom már most a fülemet rágja egy kisbulldogért.

Az újabb vágyam az egy csehszlovák farkaskutya, azonban mivel ez egy jóval agilisabb fajta, őt már csak akkor merem majd bevállalni, ha a szabad időm is engedni fogja a vele való foglalatosságot.

Kutyabarát.hu: A mindennapjaidban hogyan vesz részt Bijou? Hova szoktad magaddal vinni?

Hernyák Tomi: Tulajdonképpen mindenhová velem jön, ahova csak tud. Megszokta a többlaki életet. S bár a legjobban Etyeken szeret lenni a birtokon, azért a Váci utca forgatagában sem jön zavarba, ha ott sétálunk. Útlevele híján még külföldön nem járt, de ha kiruccanunk valahova, folyton azon kapjuk magunkat, hogy hiányzik Bijou, és hogy milyen jól érezné magát velünk. Legutóbb Barcelonát kellett kihagynia… 🙂

Kutyabarát.hu: Ahogy múltkor is elmondtad (és meg is mutattad a címkét), Bizsu nemcsak a hétköznapjaidban vesz részt, hanem igen komoly arca a borodnak. Honnan az ötlet, hogy Bizsu a boros címkén is szerepeljen? Hogyan valósítottátok meg?

Hernyák Tomi: Mindig idegenkedtem, ha egy boros arculatba valami túl giccses, valami túl személyes dolog szerepelt. Lovak, cicák, virágok, satöbbi. A saját kedvenceinket sem tudtam volna elképzelni a borainkon. Aztán jött egy hihetetlenül tehetséges tervező páros, a Hidden Characters és ők mindent megváltoztattak. Megmutatták, hogy a rusztikus ötvöződhet a modernnel, és a konzervatív a formabontó világgal. Így az új címkéinkben együtt lehet a trendiség és a hagyomány. 

Csupa olyan ikonikus tárgyak, objektumok díszítik most a címkéinket, amivel a borkóstolók alatt mindenki találkozik, aki hozzánk látogat. Bjiout pedig nem lehet nem észrevenni. Így került a kutya a címkére.

A legújabb évjáraton pedig egy másik nagy kedvencünk is helyet kap: a szürkebarát borunkon a birtok Maine-Coon óriás macskája, a 12 kilós Murci fog domborítani. 

Kutyabarát.hu: Mivel a DiVino Gozsdu arca, házigazdája vagy, gondolom egyértelmű volt, hogy kutyabarát borbár legyetek. Miben nyilvánul ez meg? Nagytestű (jól nevelt) kutyákat is szívesen fogadtok?

Hernyák Tomi: Első naptól kezdve nagyon szívesen fogadjuk a kutyákat. Mivel Bijou sokszor be is jön velem az üzletbe, már a kezdetektől azt tapasztaltuk, hogy az egész személyzet imádja, és ez a törődés természetesen a többi kutyusnak is jár. A DiVino Gozsdu lányai nem egyszer még a borospalackot is hajlamosak eldobni örömükben, ha kutyát látnak.

Nálunk a vendég van az első helyen… kivéve ha bejön hozzánk egy aranyos kiskutya.

A nagytestű, jól nevelt kutyákkal is barátian bánunk. Az egyik felszolgálónk gyönyörű szép bobtail kutyája példádul már törzsvendégnek számít nálunk.

 

Sziládi-Kovács Hajni

 

 

DiVino Gozsdu

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...