A kutya hatékonyabbá teheti a nyelvtanulást!

Tudományos igényű kutatás még nem született a tárgyban, de gyanítjuk, hogy cikkünk nyomán hamarosan kimutatható lesz a változás.  következőkben ugyanis megosztjuk azt a 4 tippet, amely brit tudósok szerint segít a kutyatulajdonosoknak, hogy folyékony angol nyelvtudásuk legyen. – olvasható az angolnyelvtanitas.hu oldalán.

Hogyan segít a kutya a nyelvtanulásban?

 1. Beszélhetünk hozzá angolul mindenféle témáról. Nagyon széles az érdeklődési köre, bármely témában figyelmesen hallgat minket – mindegy, hogy a szobanövények gondozásáról, a tudor-kori gazdaságról, vagy extrém sportokról mesélünk neki.

2. Önbizalmat növel, mert soha nem kérdez vissza értetlenül, nem pécézi ki a nyelvtani hibáinkat, nem nevet ki, ha véletlenül rossz szót használunk, és türelmesen vár akkor is, amikor már harmadszor kezdjük újra ugyanazt a mondatot. A bírálás totális hiánya igazi pozitív élménnyé teszi a vele való kommunikációt!

3. Megértő társ, ha angol nyelvű filmet akarunk nézni. Soha nem fog reklamálni, hogy túl gyorsan beszélnek, túl sok az ismeretlen szó, vagy túl gyorsan mennek a feliratok, esetleg túl kicsi betűvel. Csakis a mi érdekeinket tartja szem előtt!

Végül pedig egy olyan tipp, amely sajnos teljesen lehetetlenné teszi a kutya plüssállattal való kiváltását.

4. Segítségével beszélgetést kezdeményezhetünk gyanútlan külföldiekkel, ha turisták által frekventált helyeken sétáltatjuk. A beszélgetés indítása nem jelent gondot, csak a kutya nevét és fajtáját kell megtanulni, válaszul a két sztenderd kezdő kérdésre, amivel hozzánk fordulnak: „Cute dog, what’s his name?” (Édes kutya, mi a neve?) vagy „Beautiful dog, what breed is it?” (Gyönyörű kutya, milyen fajta?)

Extra tipp: a beszélgetés elindítására pszichológus szakértőnk a mosolyt ajánlja, mint bevált gyakorlatot. Szerinte ez a legtöbb esetben működik.

FONTOS megjegyzendő, hogy bár a cica is közkedvelt társ, a nyelvtanulásban kevésbé eredményes segítség. A kutya, mint tanulótárs a cicánál sokkal hatékonyabb támogatást nyújt. ;)

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...