Frizbikutyák vetélkedtek a Városligetben

Távolugrásban, frizbielkapásban és labdázásban versenyeztek egymással a hétvégén a kutyák. A városligeti kutyasportmajálison rendezték a nemzetközi kutyafrizbi-bajnokságot és a flyball versenyt is. – írja a travelo.hu

A nemzetközi világbajnoki kvalifikációs versenyen szabadstílusú és távolsági futamokban mérték össze tudásukat a versenyzők, írja az MTI. A szabadstílusú (freestyle) futamokban a versenyzők meghatározott idő alatt, egyszerre több frizbit használva, zenére adnak elő koreografált atletikus műsort. Ezt a kűrt általában négy bíró pontozza, többnyire a dobó ügyességét, a kutya atletikusságát, az előadásmódot, kettejük összhangját és az elkapások sikerességét értékelik.

A távolsági futamban a versenyzőknek a megadott időn belül minél több pont gyűjtése a feladatuk, pontokat az elkapott dobásokért kaphatnak. A verseny egy-másfél percig tart, ezalatt kell a kutyának minél többször visszahoznia a korongot – olvashatók a szabályok a Magyar Frizbi Szövetség honlapján.

A versenyen 6 országból 80 nevezés érkezett a távolsági és szabadstílus futamokra, az eredményhirdetésnél pedig több magyar induló is állhatott a dobogón, és kvalifikálthatott az amerikai világbajnokságra. Páros versenyben Tárczy Mariann és Fodor István bizonyultak a legjobbnak, egyéniben kvalifikált még Mézes Dorka Tyra nevű kutyájával és Kovács Andrea Mollyval. A távolsági versenyen Pelle Balázs végzett másodikként. A bírók az Egyesült Államokból, Olaszországból és Németországból érkeztek.


Fotó: Illyés Tibor / MTI

A majálison a gyorsaságról és pontosságról szóló kutyás sport, a flyball kedvelői is részt vesznek. Itt a kutyák dolga, hogy négy akadály átugrása után elvegyék a labdát egy adagolóból és ugyanazon az úton vissza is fussanak vele. Az akadályok a kutyák méretéhez vannak igazítva, a pálya hossza pedig 15,5 méter. A feladat időre zajlik, a cél, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a feladatot hiba nélkül.


Fotó: Illyés Tibor / MTI

Bárki kipróbálhatta a Dog Diving medencét is, amelybe a bedobott játék vagy frizbi után ugorhattak az ebek. A győztes az a kutya, aki a legmesszebbre ugrik.


Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: travelo.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...