Azért dobta ki a kutyát az ötödikről, mert megharapta a lányát

Hajtóvadászat indult a neten a kutyagyilkos tulajdonos ellen.Ahogy azt számos hírportál megírta, múlt szerdán kiesett egy kutya az ötödik emeletről Gazdagréten. Az esetet először megíró 11. kerület.ittlakunk.hu több szemtanú beszámolója alapján azt írta, hogy a Jack Russell terriert kidobták az ablakon.

Valóban kidobtak egy Jack Russell terriert az ötödikről Gazdagréten, legalábbis a Borsnak nyilatkozó kutyatulajdonos szavaiból ez derül ki:

Arról senki sem beszél, hogy a kutya megharapta az ötéves lányomat. Két órán keresztül varrták össze a száját. Gratulálok annak a háromezer embernek, aki most gyászolja a kutyát. Mi lett volna, ha a kislányom torkát harapja el? Akkor is a gyilkos kutyát védené minden­ki?!

A lezuhant kutyáért egy állatkórház dolgozói jöttek ki, akiktől azt az információt kaptuk, hogy a kutya menthetetlen volt. (A nő az altatás számláját sem akarta kifizetni, végül a nagymama rendezte azt.) A kórház nem akart azzal kapcsolatban hivatalosan állást foglalni, hogy a kutyát kidobták-e az ablakból vagy kiesett. Mint mondták, ennek eldöntése a hatóságok feladata lesz. Az Index a rendőrségtől megtudta, hogy ismeretlen tettes ellen érkezett feljelentés, állatkínzás ügyében folyik a nyomozás.

Az eset nagy vihart kavart a gazdagréti kutyások körében, akik péntekre gyertyagyújtásos megemlékezést hirdettek meg. De a Facebook népe sem maradt közömbös, az ügyben feljelentést tevő Állatvédőrség Alapítvány oldalán több száz felháborodott hozzászóló kommentálta az ügyet. Ráadásul egy másik oldalra kikerült a kutya tulajdonosának neve, telefonszáma és lakcíme is, többen pedig a tizedikről való kihajításával fenyegetőztek.

Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársa abban egyetért: az állatkínzás és a családon belüli erőszak között szoros összefüggés lehet. – Egyik mottónk így szól: ahol állatot bántanak, ott az ember is veszélyben van – mondta a Borsnak Schreiter. – Ezt egyre több kutatási eredmény bizonyítja. Egy 1997-es tanulmány szerint a megkérdezett állatbántalmazók majdnem negyven százaléka emberek ellen is elkövetett már erőszakot. Ritka, hogy egy nő bántalmazzon állatot. Magyarországon nem készült pontos statisztika, de Amerikában a szándékos állatbántalmazást elkövetők 94 százaléka férfi – tette hozzá az állatvédő.

A Bors is így találhatta meg a 28 éves nőt, aki a fenti mondatokat a zárt lakásajtón keresztül mondta el a lapnak. A dajkaként dolgozó nő egy közeli óvodában dolgozik, aminek Facebook oldalát szintén elárasztották a haragos kommentek, melyek egy része azt követeli, hogy rúgják ki a nőt.

Kérem, legyen szíves a híreket figyelemmel kísérni! Egy olyan dajka, aki saját otthonában is azt a példát mutatja, hogy egy problémát vagy konfliktushelyzetet ilyen kegyetlen módon és erőszakosan kell megoldani, nem alkalmas arra, hogy ellássa a gyermekek felügyeletét/nevelését

– írja az egyik hozzászóló.

A lap megkereste az intézmény vezetőjét, aki elmondta, hogy a dajka hónapok óta betegszabadságon van. Az óvodavezető szerint őt még nem keresték meg a hatóságok az állatkínzási üggyel kapcsolatban, így nem tett semmilyen lépést.

A 2013. július 1-jétől érvényben lévő új büntető törvénykönyv az állatkínzás bün­tetési tételét alapesetben 2, a garázdaságét 3 évig terjedő börtönnel maximalizálja.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: index.hu
A kép illusztráció.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...