Saját KB bal
Saját KB jobb

Túlélte saját halálát, most új gazdira vágyik a megkínzott kutya

Túlélte saját halálát Mózes kutya, akit a Canispro Hungary Állatvédő Alapítvány munkatársai mentettek Vác környékéről. Az ebet meg akarták ölni és amikor úgy gondolták, hogy kimúlt, magára hagyták. Azonban Mózes egy idő után magához tért, hihetetlen gyógyulása után keresi szerető gazdiját.

Egy másik kutya miatt voltunk Vácon, amikor az erdő szélén szembejött velünk a bull fajtájú kutya. Látszott rajta, hogy sokkos állapotban van, lábai összeakadtak, azt se tudta, merre jár, csak bolyongott. Elképesztő fájdalmai lehettek, az állkapcsa le volt szakítva, ahogy ment, úgy libegett. A fogait kiverték, a fejét szétütötték – magyarázta az elképesztő állatkínzás részleteit Pajor Andrea elnök.

Mózes négyórás műtéten esett át. Állkapcsát helyére igazították, azonban egy csomó fogától meg kellett válnia. A megfelelő gondolkodástól fizikai sebei mellett mára Mózes lelke is kezd helyrerázódni.

Sok idő volt számára mire megértette, az ember nemcsak bánthatja őt, hanem szeretheti is – tette hozzá a szakember. A megviselt kutyus rehabilitációja egy évig tartott, most ismét boldog és egészséges, és ami a legfontosabb, hogy a történtek ellenére feltétel nélkül megbízik az emberekben.

Mózes felépülése egy csoda volt, a kutyus most egy szerető, befogadó, gondoskodó gazdira vár.

Történetéről ITT olvashattok.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

Forrás: blikk.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...