LilyBelle, az életmentő kutya

A hétéves kislány, Meghan Weingarth egy ritka és súlyos betegségben szenved. Meghan nem ehet mogyoróféléket, mert súlyos allergiás rohamot kaphat, melyek életveszélyt jelentenek számára. A hétéves brit kislány emellett egy sclerosis tuberosa nevű genetikai rendellenességben is szenved, ami a bőr, az agy, a vese és a szív rendellenességeivel jár.

Az agyban esetlegesen kifejlődő daganatok rohamokat és fejlődési visszamaradást okozhatnak, míg a szívrendellenességek jóindulatú daganatokkal és ritmuszavarokkal járnak. A kislány szülei szeretnék, hogy Meghan normális életet éljen és ne kelljen minden percben rettegniük, hogy rohamot kap, ezért LilyBelle, a speciálisan kiképzett kutya vigyáz a kislányra. LilyBelle legfontosabb dolga, hogy megvédje a kislány életét.

 

A kutya feladatai közé tartozik Meghan ételeinek ellenőrzése. Az aranyos goldendoodle (a golden retriever és az uszkár keresztezéséből kitenyésztett kutya) képes kiszagolni a kislány számára káros magvakat és időben figyelmeztetni gazdáját és a szüleit. LilyBelle arra is képes, hogy megérezze, ha a kislánynak rohama lesz, és így időben tudja jelezni a veszélyt, miközben megnyugtatja a kislányt a kezét nyalogatva, és mellé kucorodva. A kislány és vigyázó kutyája éjjel-nappal együtt vannak. LilyBelle elkíséri Meghant az iskolába, a barátai születésnapjára, az uszodába és a kislány ágya végében fekszik és vigyáz beteg kis gazdijára. Tavaly márciusban találkoztak először, majd Ashleigh Kinsley Hill kiképző egy évig dolgozott az állattal, mielőtt Meghan hazavihette hűséges társát.

A kislány anyukája Jennifer, így nyilatkozott a DailyMail-nek: “Van egy határozottan erős kötelék Meghan és LilyBelle között. Mielőtt LilyBelle hozzánk került, nagyon nehéz volt. LillyBelle segít Meghan számára önállóbbá válni és boldogabb, magabiztosabb, ha vele van.”

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...