Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyafuttában Nap: ahol a yorkshire terrier a német dog barátja

Borúra derű, a szakadó eső sem mosta el a jókedvet az újszegedi ligetből. A Kutyafuttában Nap immáron harmadszor csalogatta ki a négylábúakat és gazdáikat a szabadba, hogy minden eddiginél színesebb programokkal és versenyekkel gondoskodjon a jókedvről. – írja a szegedma.hu

“Kis kutya, nagy kutya nem ugat hiába, van nekem szeretőm Szeged városába” – szól a magyar nóta. A Kutyafuttában Napon sem ugattak, futottak, bukfenceztek, vagy éppen vonultak hiába a blökik a szépségverseny kifutóján, ugyanis senki sem távozott üres manccsal az újszegedi ligetből. A leggyorsabbakat, a legengedelmesebbeket és a legcukibbakat is jutalmazták. A szombati nap időjárása kegyesebb volt a rendezvényhez, habár a jéggel tarkított eső így is egy órával megkurtította az egész napos programot.

A gazdik számára a Kutyafuttában Nap már nem csak egy esemény, hanem olyan közös hobbi, amit minden évben előre felvésnek a naptárjukba. Visszatérő vendégek tucatjai szórakoztak kint kutyusaikkal, tavaly az “Olyan csúnya, hogy az már szép” kategória egyetlen indulója, egy kínai meztelen kutya és gazdája is szerencsét próbáltak, igaz, idén a bájra helyezték a hangsúlyt, s a felnőtt kutya szépségversenyen mérettették meg magukat. Összesen hét versenyszámban értékelt a nyolcfős zsűri, amelyben a SZEGEDma.hu is képviseltette magát. A nagy kutyanapon továbbá három kutyaiskola is bemutatkozási lehetőséget kapott, a Csibész Kutyaiskola egész napos agility-oktatással, a Szegedi Kutya Klub interaktív bemutatóval, a Kedvenc kutyaiskola pedig nyilvános tréninggel és “csibész”-showal készült.

A folytonos futkározás és jókedv mellett a szakemberek nem felejtették el figyelmeztetni a gazdikat a felől sem, mennyi veszélyt rejt a hívogatóan zöldellő természet: a baj ugyanis jöhet kullancs és egyéb élősködő formájában is. Körülbelül húsz stand várta a kutyusok egészségével, szőrápolásával, táplálásával kapcsolatos kérdéseket, a helyesen megfejtett kvíztesztekért cserébe pedig apróbb nyereményeket osztottak.

A mini-yorkshire terriertől kezdve a német dogig minden méretben akadtak kíváncsiskodók. A liget közepén felállított színpad mellett például egy francia bulldog találta meg barátját egy kaukázusi juhász kutya személyében. Azonban nem kell ahhoz négy lábon járni és gazdinak lenni, hogy valaki jól érezze magát az eseményen, többen puszta kíváncsiságból látogattak el. A legnagyobbakkal és a legkisebbekkel is szívesen fotózkodtak a gyerekek, vagy készítettek szelfit.

A kutya-gazdi futóverseny 150 méteres távon Várhidi Attila és legjobb barátja, a keverék Zara, 500 méteres felnőtt kategóriában pedig Kurucz Róbert és Tomi, a magyar vizsla nyert. Az amatőr ügyességi versenyben Gerencsér Bernadett és Artúr, az iskolázott kutyusok ügyességi versenyében pedig Vajtai Adrienn Stellával mancsöltve szorította maga mögé az indulókat. A kölyök kutya szépségversenyben Varga Katalin kis keverékét, Sámlit találták a legédesebbnek, a felnőtt kutyák közül pedig Kormányos Mónika 1,5 éves kutyáját, az ausztrál juhász Fülöpöt. Az agility háziversenyen Szűcs Edit és Jess nevű kutyusa teljesített a legjobban.

További képek a szegedma.hu oldalán.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: szegedma.hu

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...