Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutya-gyerek kommunikációs tréning

A kutyatámadások megelőzhetők, az ehhez szükséges viselkedés pedig egy speciális módszerrel könnyen megtanulható. Ezt az egyedülálló, játékos kutya-gyerek kommunikációs tréninget ingyenesen ismerhetik meg kicsik és nagyok 2014. április 10-11-12-én az Allee Bevásárlóközpontban az „Állati hetek” rendezvénysorozat részeként. – adja hírül a realista.hu

A nem mindennapi tréninget Halász Árpád mesterkiképző és csapata, a Kutya Barátok Sport Egyesülete tagjai mutatják be.

A kutyatámadások megelőzhetők, az ehhez szükséges viselkedés pedig egy speciális módszerrel könnyen megtanulható. Az elmúlt hat évben már közel húszezer gyermek sajátította el a tréning nyújtotta gyakorlati ismereteket. Azokon a településeken, ahová rendszeresen visszajár a Kutya Barátok Sport Egyesülete megismételni a programot, a statisztikai adatok alapján 60-70%-kal csökkent a gyerekeket érintő kutyás balesetek száma.

A módszert kidolgozó Halász Árpád, aki egyben a Kutya Barátok Sport Egyesülete elnöke,  mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró felhívta a figyelmet: „Célunk a kutyák kommunikációjának megismertetése, és  ezáltal az értelmetlen kutyás balesetek megelőzése. Ha a program segítségével megelőzünk egy halálos gyermek balesetet, akkor már sikert értünk el!”

A különleges és ingyenes tréningre elsősorban a gyermekeket és szüleiket várják, ahol kiképzett kutyák segítségével, játékos formában sajátítják majd el az életmentő ismereteket.

Az Allee Bevásárlóközpont nagyszabású kampányt indított, melynek középpontjába az ezerarcú állatvilágot állította. Az ’Állati hetek’ rendezvénysorozat részeként 2014. április 1-19. között Guido Daniele kézre festett képeiből látványos kiállítás nyílt. A Milánóban alkotó művész – nagy nemzetközi érdeklődést kiváltva – a testfestészet technikájával készít állatképeket (Handimals). A művész – Magyarországon először – az Allee-ban mutatta be ezt a különleges technikát és készített a nagyközönség előtt állatfestményeket emberi kézfejekre.

Az eseménysorozat ideje alatt az Allee Facebook oldalán szavazni lehet a Fővárosi Állat- és Növénykert 3 különleges lakójára. A legtöbb szavazatot gyűjtő állatot az Allee Bevásárlóközpont örökbe fogadja. A választást az állatokról készült mini portréfilmek segítik. A Budapesti Állat- és Növénykert 2014. április 17-19-én többször érdekes állatbemutatókkal és a Madármentők Alapítványának bemutatkozó kitelepülésével lesz jelen. A kiállítás és a rendezvények ingyenesen látogathatók.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: realista.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...