Saját KB bal
Saját KB jobb

Tanúként idézték be a labradort

Már megkapta az idézést, így a tanúk padján segítheti vallomásával a bíróságot egy gyilkossági ügyben egy labrador. Az áldozat a kutya gazdája volt, ám a vádlott ügyvédje vitatja az eljárást. – írja a ma.hu

Gyilkossági tanúként idézték be Tangót, a kilencéves labradort, akinek gazdáját megölték, de a gyanúsított ellen nincs annyi bizonyíték, amelyek önmagukban elegendőek lennének a bűnösségének alátámasztására. A kutyát már egy denevérrel „letesztelték”, egy denevérrel próbáltak ráijeszteni, hogy megnézzék, hogyan reagál, amikor újra látja az állatot, és a kísérlet szerint „észrevehetően összerezzent”, aztán a próbát egy másik kutyával is megismételték, hogy egyértelművé váljon, hogy a reakciójuk megegyezik az őket fenyegető azonos helyzetben.

A gyilkossággal gyanúsított illető védője szerint azonban elfogadhatatlan, hogy egy kutya reakcióján múljon ügyfele sorsa. „Ez a típusú kísérlet veszélyes precedenst teremt és meglehetősen igazságtalan az ügyfelemmel szemben. Szóval ha Tango felemeli a jobb mancsát, vagy mozgatja a száját, esetleg csóválja a farkát, akkor felismeri az ügyfelemet vagy sem? Úgy vélem, nagyon zavaros a francia jogrendszer” – mondja Georges Lafarge. A pert a nyugat-francia Tours városában folytatják le.

Hat évvel ezelőtt egy hasonló bizonyítási eljárást alkalmaztak, ugyancsak egy francia bíróságon, akkor az állat 59 éves tulajdonosát a mennyezetről lelógatva találták meg a párizsi otthonában, és a kutya volt az egyetlen tanú. Az áldozat egy nő volt, családja pedig ragaszkodott ahhoz, hogy gyilkosság történhetett. Az ügyvéd végül sikerrel járt a bírónál is, így a kutya tanúvallomást tehetett, ő pedig „hangosan ugatott”, amikor a gyanúsított a terembe lépett – emlékeztetett a Daily Mirror.

A kép csak illusztráció, nem Tangót, a tanúként beidézett kutyát mutatja!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu, daily mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...