Ace Ventura 2.0: kutyagumi-detektíveket alkalmaz egy spanyol város

A Madridtól északra fekvő Colmenar Viejo polgármestere belefárdat a járdákat borító halomnyi aknába. Most videóra veszik az ürítőket. Magándetektíveket vesz fel egy spanyol város vezetése, akiknek a feladata lesz filmfelvételt készíteni a kutyájuk ürülékét el nem takarító gazdikról, és jelenteni az eseteket a rendőrségnek. – írja a démagyar.hu

A Madridtól északra fekvő Colmenar Viejónak a járdákat borító kutyagumiba belefáradt polgármesteri hivatala – látván, hogy a figyelmeztető táblákkal nem sikerült a hanyag gazdikat jobb belátásra bírni – már a jövő héttől alkalmazza az első „kutyagumi-detektívet”, aki az utcákat járja, hogy tetten érje a vétkeseket.

A detektív inkognitóban járja majd azokat az utcákat és közterületeket, ahol a legtöbb kutyát sétáltatják, és ahonnan a legtöbb kutyaürüléket takarítják el – áll a polgármesteri hivatal közleményében. A feladata az lesz, hogy tetten érje és lefilmezze az ürüléket el nem takarító tulajdonosokat, és a bizonyítékot, illetve a tanúvallomását benyújtsa a helyi rendőrségen.

A vétkeseket akár 150 eurós (46 ezer forint) bírsággal is sújthatják, sőt a visszaesők ennél nagyobb összegű büntetésre is számíthatnak.

A detektívek felvételét megelőzően városháza Sherlock Holmesnak öltözött színészeket alkalmazott, akik a várost járva hívták fel a járókelők figyelmét a közegészségügyi okokkal indokolt kampány fontosságára.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: delmagyar.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...