Saját KB bal
Saját KB jobb

Április tizenkilencedikén ismét vár a Kutyafuttában Nap!

A tavalyi extrém időjárás megviccelte a szervezőket, idén viszont nem kell attól tartani, hogy a zord tél átveszi az uralmat a III. Kutyafuttában Nap felett, amely az a már jól ismert ügyességi erőpróba mellett idén további szépségversenyekkel, valamint kutya-gazdi futóversennyel bővült. Minden gazdit, állatbarátot és négylábút szép tavaszias időben várnak az újszegedi ligetbe. – olvasható a szegedma.hu portálon.

Csak a programok, a helyszín nem változott. Idén is az újszegedi ligetben (Liszt Ferenc sétány) várják a kutyusokat és gazdijaikat egy egész napos Kutyafuttában Napra. “Még színesebb, még változatosabb programokkal készültünk az áprilisi rendezvényre, ráadásul sok újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők” – mesélte portálunknak Mayer Yvette főszervező. Először az esemény történetében kutya-gazdi futóversennyel készülnek, ahol a 150 méteres kategóriában a 10 év alatti, 500 méteres kategóriában pedig a korosztály fölötti fiatalok és örök gyerekek bizonyíthatják, ki a leggyorsabb a póráz két végén. A versenyek sora ezzel nem ér véget, külön számban az amatőr és a profi négylábúak ügyességükről, akik pedig inkább a külsőségekre adnak, szépségükről tehetnek tanúbizonyságot. Utóbbiban a keverék és fajtiszta kedvencek együtt szállnak cukiságversenybe a nyolc tagú zsűri kegyeiért.

Szintén újdonság, hogy ez alkalommal három kutyaiskola is képviselteti magát szombaton. A Csibész Kutyaiskola egész napos agility-oktatást tart, amire már csak azért is érdemes lesz benevezni, mert a legszorgalmasabb és legengedelmesebb ebeket a délutáni “időmérő” házi versenyen ajándékokkal jutalmazzák. A Szegedi Kutya Klub interaktív bemutatóval, a Kedvenc Kutyaiskola pedig nyilvános ligeti tréninggel készül a nagy kutyanapra.

Ahogy azt a szakemberek mindig hangsúlyozzák, az ember legjobb barátja nem csak azért érdemelte ki ezt a címet, mert szerethető öleb, hanem ezért is, mert segít a bajban. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány akadálypályáján bárki megtapasztalhatja, milyen egy terápiás kutya érzékszerveire hagyatkozni. Továbbá lesz ingyenesen igénybe vehető kutyakozmetikai szolgáltatás, ahol karom, fül és szőr tisztán tartási tanácsokkal látják el a gazdikat, illetve állatorvos is kitelepül. A gazdik teszteket és kvízeket tölthetnek majd ki értékes ajándékokért, a szervezők ígérik: senki sem megy haza üres kézzel a rendezvényről

Ha az időjárás mégis keresztbe tenne, április 26-án tartják a rendezvényt! További részetekért kattintson a Kutyafuttában Facebook-oldalára.

A III. Kutyafuttában Nap programjai:

9.30-17.00
– Kutya-gazdi futóverseny mini és normál távban! (előtte közös kutyás torna, gazdi felkészítés)
– Látványos, eddig nem látott eb bemutatók!
– Akadályverseny képzett kutyák segítségével, interaktív bemutatkozása 3 terápiás kutyának
– Taníts meg legalább 5 trükköt kedvencednek, amit nemcsak az akadálypályán alkalmazhat. Egész napos ingyenesen agility oktatás, melynek végén házi versenyt hirdetünk.
– kölyök- és felnőtt kutya szépségverseny
– amatőr és iskolázott ebek ügyességi versenye
– Játékok, versenyek, több 100 értékes nyereményért, több 100 000 forintnyi értékben.
A versenyekre előnevezni lehet április 7. és 17. között a www.kutyafuttaban.hu honlapon vagy a [email protected] e-mail címen, vagy a helyszínen 9 órától!

Egész napos ingyenes programok:

Agility oktatás – hogy ne legyen akadály kedvenced számára! Kutyás kalandok – terápiás kutyák fejlesztő munkájába lehet bekapcsolódni, érdekes játékokat lehet kipróbálni vizsgázott kutyákkal! Akadályverseny-vakvezető kutyák segítségével, kreatív feladatokkal. Kutyás torna! Karomvágás, fültisztítás, és szőrápolási tanácsadás! Gyerek programok sokasága! Csillám tetkó festés! Kutyanevelési és állatorvosi tanácsadás! Kutyasimogató, kvíz tesztek és totó ajándékokért, kutya örökbefogadás, kutyák kóstoltatása, eb szerencsekerék!

Gaál Bernadett

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: szegedma.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...